Цял град с 4,7 милиона население ще бъде тестван в Китай заради 1 случай на коронавирус

OFFNews 26 октомври 2020 в 10:39 3438 1

Китай ще тества всеки жител на 4,7-милионен град в опит да не допусне ново разпространение на коронавируса. Мащабната кампания започва след само един доказан новозаразен в град Кашгар в автономната област Синцзян.

Плановете са цялото население на града да бъде тествано за по-малко от седмица. Дотук чрез масовия скрининг са открити още 137 безсимптомни носители на коронавируса, предаде Би Би Си.

В Синцзян живее многобройно уйгурско население, за което правозащитници алармират, че е обект на преследване от властите в Пекин.

В град Кашгар училищата са затворени, а жителите не могат да напускат населеното място освен ако не покажат отрицателен резултат от тест.

Първият нов регистриран случай на COVID-19 в града е бил на жена, която не е имала симптоми. Тя работи във фабрика за облекла в покрайнините на града. Според местните медии тя е била тествана профилактично. Това е и първият положителен случай в континентален Китай за последните 10 дни.

Безсимптомните носители не се броят към официалната статистика на заразените в Китай, според която потвърдените инфекции в страната от началото на пандемията са 85 810, пояснява Би Би Си. Смъртните случаи са 4634.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6245

1

kokoten

26.10 2020 в 11:21

Брей,в Свищов не могат да намерят пари за чаршафи,а тия ще се изследват за три дена....Вместо да се поучим от китайците ние се занимаваме с това на кой началник кога да бъде свалена карантината....сбъркан народ сме....вместо да се направят няколко болници за лечение на болните,ние си играем на медицина ,а от време на време се появява Мангъров за да ни каже колко сме тъпи ,че вярваме в тая инфекцийка...да,тъпунгери сме,лошото е,че хората умират,къде от ковид,къде с ковид,къде от нещо друго....здравеопазната ни система е блокирана и няма да се оправи скоро(освен ако вируса не реши да изчезне сам)...и те така...