Стрелба надалеч. ВСУ удари руски склад с боеприпаси на повече от 200 километра от линията на фронта

OFFNews 09 август 2022 в 17:26 13725 5

Взривове и дим в най-отдалечената точка от фронтовата линия в Херсонска област.

Снимка УНИАН

Взривове и дим в най-отдалечената точка от фронтовата линия в Херсонска област.

Части на ВСУ са поразили склад с боеприпаси, разположен в най-отдалечената от фронта точка в окупираната Херсонска област в Геническ, на административната граница с окупирания от Русия Крим, съобщи УНИАН, с позоваване на председателя на лоялната към властите в Киев Херсонска областна военна администрация Сергей Хлан.

Според информацията от Хлан сутринта на 9 август украинската артилерия е нанесла удари по руски складове в Геническ. "Геническ може да бъде поздравен с постижението. ВСУ вече стигат и дотам. Сутринта час и половина се взривяваха боеприпаси на руснаците на опитната станция, грубо казано, между Партизани и Новоалексеевка." - написа военният губернатор.

Руснаците използваха Геническия район заради голямата му отдалеченост, и както си мислеха, поради това високата безопасност и складираха там въоръжение, боеприпаси и техника. След днешния удар, по думите на Хлан, безопасни места в Херсонска област повече няма.

Справка с последните карти на бойните действия показват, че разстоянието от Геническ до най-близките украински части е повече от 205-210 километра, което говори за увеличена далекобойност на ВСУ.

Това би могло да кореспондира със спекулациите около взривовете на военното летище в Крим, които според информационните агенции са на самолетната писта и в складове за боеприпаси и биха могли да се дължат на обстрел от украинска територия.

На фона на новините за нови доставки от САЩ на Javelin и допълнителни боеприпаси за HIMARS в руското командване има притеснения от възможността Украйна да използва високоточното оръжие по цели в Крим и граничните райони с руската федерация. Според УНИАН по тази причина руската армия е изтеглила назад полевите лагери на две подразделения на 6-та армия на Западния военен окръг, дислоцирана в района на Белгородска област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2744

5

AAA

12.08 2022 в 15:26

Наздраве Бай пешо ;)

-60

4

офф бее

09.08 2022 в 22:22

На мен Бай пешо от Караманица 2 ми каза, дето всъщност крайцера "масква" се е приводнил там, ама щото морето било далече и му копаят басеин. Честно!

2073

3

Johnny B Goode

09.08 2022 в 18:09

Агенция Перник съобщава :
Нищо не са ударили, някой си е хвърлил фаса. А пък на летището в Крим генералът си е загасил пурата, щото там пушека е по-голям.

-7325

2

Не се знае дали са ги ударили, но укро пропагандата започна, бягат пред вятъра, както пе не са ударили АЕЦ или Азовците.

-240

1

редовно четящ

09.08 2022 в 17:48

Положението на рашките стана като в оня виц, дето на свинята и предсказали хубав живот и малки неприятности по Коледа!
 
X

Да помогнем на украинските деца!