Стартира медиен проект за диалог между София и Скопие

OFFNews 25 август 2020 в 18:02 3592 0

Стартира нов проект на медията "Татковина.инфо", насочен към диалога между София и Скопие, както и Западните Балкани.

Неправителствената организация цели да се съсредоточи върху нормалния тон на общуване и безпристрастното информиране за различни области като култура, религия, икономика, бизнес, транспорт и иновации.

В проектa ще участват трима доказани и утвърдени журналисти от София и Скопие - един от България и двама от Македония. Веднъж седмично ще правят съвместно предаване с интересни гости от двете страни, което ще се излъчвана на живо в YouTube и Facebook.

Проектът ще търси и отговора на въпроса "Защо отношенията между страните съседки се оказаха в задънена улица три години след подписването на Договора за приятелство и сътрудничество и почти 30 години след отделянето на Република Македония от бивша Югославия".

Сред целите на инициативата е и борбата с фалшивите новини, които пречат на нормализирането на отношенията между двете съседни държави и на процесите в региона на Западните Балкани.

Привържениците на проекта могат да дарят произволна сума пари, която да подпомогне реализацията му.

Средствата ще се използват за издръжката на шестима журналисти - трима за предаването и трима за агенцията Татковина.инфо.

Медийни партньори на проекта са електронните издания faktor.mk, faktor.bg и pozitiv.mk.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!