Спряха влаковете между Украйна и Беларус, обстрел на болница в Чернигов

Украински полицай моли за помощ - "Мариупол е заличен от лицето на земята". Зеленски забрани 11 партии заради връзки с Русия

OFFNews 20 март 2022 в 08:04 8431 13

Железопътните връзки между Украйна и Беларус са преустановени, съобщи президентът на украинската държавна железопътна компания Александър Камишин, цитиран от агенция Укринформ.

В интервю за местна телевизия Камишин уточнява, че през изминалото денонощие 60 000 души са използвали влаковете, за да се придвижат в западната част от страната, а 20 000 - за да напуснат Украйна.

От началото на войната влаковете не са спирали да работят. За повече от 20 дни с тях бяха извозени 2,5 милиона души в страната и в чужбина. С влак във вторник в Киев пристигнаха и министър-председателите на Полша, Чехия и Словения, за да се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски.

Руските войски са обстрелвали болницата в северния украински град Чернигов, съобщи кметът Владислав Атрошенко. След обстрела прозорците на сградата са били изпочупени, а леглата на постоперативните пациенти са били изнесени в коридора, където температурата е не по-висока от 10 градуса, пояснява кметът, цитиран от  "Укринформ".

Атрошенко алармира, че град Чернигов е в хуманитарна катастрофа - няма електричество, отопление и вода, а почти цялата градска инфраструктура е разрушена. 

Руските сили засилиха натиска над Мариупол, а местните власти молят за помощ Запада. Украински полицай предупреждава, че обсаденият пристанищен град „е заличен от лицето на земята" и призовава президентите на САЩ и Франция да снабдят страната му с модерни противовъздушни системи, за да спасят мирното население. 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че по време на войната се преустановява дейността на 11 политически партии в страната. Докато в Киев има военно положение, няма да действат: „Опозиционна платформа – За живота“, „Партията на Шарий“, „Нашите“, „Опозиционен блок“, „Левицата“ Опозиция“, „Съюз на левите сили“, „Държава“, „Прогресивна социалистическа партия на Украйна“, „Социалистическа партия на Украйна“, „Социалисти“ и „Блок на Владимир Салдо“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

16

Типично по РаССийски пак е стреляно по болници,пожарни и цивилни.

2550

15

alfakentavur

20.03 2022 в 12:30

Е как няма да е гладен с празен хладилник и резервоар.

810

14

Дръжте трола гладен!

810

12

......Българите не са 50 кресливи жълтопаветника...........


От мое име ли пишеш?

2550

11

alfakentavur

20.03 2022 в 11:51

"Медийте"
Българите не са и кресливите путлерови неграмотни тролчета.
Хайде кажи нещо за празни хладилници и празни резервоари. Днес плащат копейки само за такива коментари :D

810

9

То там където българите трябва да попеем, май остана само една другарка. Другите ги напъдиха за шпионска анти българска дейност.

810

7

Друг е фашисткия символ вече.Z