Според американско НПО Русия строи военна база в Палмира (видео)

OFFNews 17 май 2016 в 15:52 5730 18

Русия строи военна база в защитена зона в сирийския град Палмира, съобщи американска неправителствена организация, цитирана от AP. 

Според Инициативата за културно наследство на Института за изследване на Ориента на САЩ руската база ще се намира в северната част на града, където се намират археологически обекти, защитени от ЮНЕСКО. 

Организацията публикува и сателитна снимка, която показва изгражданата база. 

Директорът на отдела за антики и музеи в Дамаск Мамун Абдулкарим обясни, че се изграждат малки казарми, в които има и клиники. Той подчерта, че от организацията му не е искано разрешение за това. 

Палмира беше частично разрушена, след като "Ислямска държава" окупира града за близо година. 

Сирийската армия, подкрепяна от руски военни самолети, успя да си върне властта над града през март, но на няколко километра от града все още се водят боеве. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13685

17

mclaranist

17.05 2016 в 23:27

чесън, понеже си на ТИ с руската икономика, кажи ми какъв процент от частната собственост е контролирана и колко не е ??? Или е на база- така чух по новините и от медиите ;). Понеже за всеки пример в Русия, ще ти дам пример в Испания, САЩ и Франция ;). Ако и там кажеш че е фашизъм, наистина ще се самоубия- значи света е фашистки. И пак казвам, преди да коментираш страна, виж каква е историята им и народопсихологията ;)

77927

16

El Commandante

17.05 2016 в 23:19

"Слушай "чесън" за да станеш човек"

Разбира се.
Това ше стане точно в момента, в който теориите ти спрат да мязат на пътя Доспат-Сърница-демек дупка до дупка....
Точно в този момент и нито секунда по-рано...

77927

14

El Commandante

17.05 2016 в 22:59

чесън, в поста си под Нумеро 10 братле, от тва къде си изброил нема НИ ЕДНО нещо което да е валидно за Русия, демек целата тая теорийка твойта, мое да я напишеш на лист, да я направиш на ракетка и да я метнеш от терасата да се радваш как хубаво лети....

77927

13

El Commandante

17.05 2016 в 22:53

"Хуйло - милитарист!"

Що така обиждаш по Барак Хуйсейн?

13685

12

mclaranist

17.05 2016 в 22:53

чесън, ти добре цитира какво пише за фашизъм. Ай сега по всяка една тема да видим дали отговаря Русия- еднопартийна ли е? Не, има ли премахване на частна собственост и отхвърляне на капитализма?- Не, даже нали ,,осъдихте" Путин, че познатите му имали офшорки- тамън капиталистическо. В своята политка Путин застъпв КАПИТАЛИЗМА И по тоя пункт разминаване- в Русия има ли МНОГОНАЦИОНАЛНОСТИ- и в управление и по места- има мюсюлмани, християни, евреи и т.н. Има от руснаци, през таджики, киргизи, монголци и т.н.- и по тоя показател греда. И всъщност единственото по което се доближава е централизирането на властта в Русия- само че за твоя информация, това не е от Путин- ТОВА Е ОТ КАКТО СЪЩЕСТВУВА Русия- това е страна която се управлява така ;) Ако за теб това значи фашизъм, странни са ти възгледите. А относно ,,гоненията на опозицията"- визираш Ходорковски, Березовски, Гусински и другите ,,демократи" ли?? Или тея дето одят по цици из храмове ;)