Резников обяви на какъв ''териториален компромис'' е готова Украйна

Руснаците ще си платят и за разрушената инфраструктура, и за убийствата, и за изнасилванията, категоричен е министърът на отбраната в Киев

OFFNews 12 август 2022 в 18:15 26897 21

Резников
Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников.

Единственият възможен териториален компромис с Русия е Украйна да се върне на границите си от 1991 г. ВСУ ще освободят последователно всички завзети територии, включително Крим. Това заяви министърът на отбраната в Киев Олексий Резников в ефира на телевизия DR Denmark.

Според него Украйна трябва да стабилизира фронта, за да може Генералният щаб да избере най-благоприятните начини и направления за контранастъпление.

"Нуждаем се от контраофанзива, за да освободим териториите, и затова го обявихме като факт. Нашият народ и партньори очакват активни действия, а партньорите ни трябва да знаят, че се нуждаем от повече оръжия, за да го направим. Основната ни цел е освобождаването на всички временно окупирани територии в границите от 1991 г. Включително Херсон, Мариупол, Бердянск, Луганск, Донецк и, разбира се, Крим", подчерта Резников.

Министърът заяви, че въпросите за "компромиси" с Русия могат да бъдат разрешени само когато страната ни получи стабилна подкрепа от съюзниците и разбиране за архитектурата на сигурността за години напред.

"Компромисът е възможен само когато руснаците изтеглят войските си от Украйна и се обсъди въпросът за съседството между страните след освобождаването на териториите. Те ще трябва да платят обезщетения за цялата разрушена инфраструктура и за всички убити украинци - за убийства, изнасилвания, изтезания и всякакви други престъпления. Териториалният компромис е Украйна да достигне границите си от 1991 г.", заключи ръководителят на Министерството на отбраната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-7325

27

гледали сме как мотивираните украинци ги гонят с призовките по улици, плажове нощни барове и как при първа възможност, когато няма да ги застрелят в гръб се предават жели поделения :)). Защото с братушките са в безопастност.

22548

26

dolivo

13.08 2022 в 22:28

я малко по темата, че се отклониха много коментаторите отдолу на лични анализи

войната е грозна работа

при дългосрочна война, не само ресурсите са важни, а почва сериозно да се чувства мотивацията

Руската е де факто отчаяна армия, където младежта отива само защото икономиката няма какво да предложи като алтернатива. И преди някой да каже че профи армиите са такива - уви при действаща икономика профи армиите функционират, при беднотия, не

Украинската армия каквато и да е, при външен агресор познайте мотивацията каква е. Там си герой. Жените искат твоите деца (ако се върнеш). А икономическите облаги ще дойдат след това при възстановяването на страната с икономическата машина на развития капитализъм.

Руския терорист може само с ядрено копче да плаши вече. Ако се уплашим, значи ние сме за оплакване.

2073

24

Johnny B Goode

13.08 2022 в 16:12

Еврото, съжалявам, ама не си ми интересен вече. Скучаещи пенсионери с логорея не са ми в таргет групата.
Един приятелски съвет, понеже изглеждаш с малко по-високо IQ от другите рашисти в сий форум.
Гледай си рахата, не се излагай по форумите или поне гледай да не вдигаш кръвното като те изтрият. Че да не стане някой сакатлък.

-7325

20

Колко още оръжия им трябват? Шест месеца на укрорайха им дават оръжия, пари и наемници. Русия направи за смях цялото НАТО и САЩ :))