Посегнаха на домовете на Нанси Пелоси и Мич Макконъл и оставиха послания: свинска глава, ругатни и ''Къде са ми парите?''

OFFNews 03 януари 2021 в 10:58 5895 0

Вандали са посегнали на домовете на председателя на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси от Демократическата партия и на лидера на мнозинството в Сената, републиканецът Мич Макконъл, предава Би Би Си.

Фалшива кръв и отрязана свинска глава са били оставени пред входа на къщата на Пелоси в Калифорния. Стените са били издраскани с графити.

Въпросът "Къде са ми парите?" и ругатни са били написани по къщата на републиканеца Макконъл в Кентъки.

Акциите са извършени по времето на политическа битка за пакета икономически стимули във връзка с коронавирусната пандемия.

Във вторник Камарата на представителите гласува за увеличение на помощите за хората, включени в програмата, от 600 на 2000 долара. Водената от демократите Камара прие законопроекта с помощта на повече от 40 републиканци. Но доминираният от републиканците Сенат не е одобрил по-голямата сметка въпреки призивите да го направи от президента Доналд Тръмп.

"Сенатът няма да бъде изнуден на хвърли набързо повече взети назаем пари в ръцете на богатите приятели на демократите, които нямат нужда от помощ" - заяви Макконъл в сряда.

Вандализмът и политиката на страх нямат място в нашето общество - заяви той в изявление след разбиването на дома му.

Полицията в Сан Франциско съобщи, че разследва инцидента в дома на Пелоси, която не е коментирала случилото се.

В петък американският Конгрес отхвърли ветото на президента Тръмп за първи път по време на президентския му мандат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови