Ръст на заразените с COVID-19 в Румъния, в Словакия връщат извънредното положение

Властите в Ню Йорк въведоха глоба от 1000 долара за отказ от носене на маска

OFFNews 30 септември 2020 в 15:33 2584 1

Румънските власти съобщиха за рекорден брой новозаразени с коронавирус през последното денонощие: 2158 души, предаде БТА.

От началото на пандемията в страната са регистрирани 127 572 случая. От тях 102 476 души са обявени за излекувани. В интензивни отделения в момента се намират 550 пациенти. Още 33 болни са починали през последните 24 часа, с което броят на жертвите нарасна до 4825 души.

Словашкото правителство одобри въвеждането на извънредно положение от утре, за да помогне в борбата срещу рязкото увеличение на новите случаи на коронавирус, заяви днес министър-председателят Игор Матович, цитиран от Ройтерс.

Мярката ще продължи 45 дни и дава на правителството повече правомощия за прилагане на по-стриктни мерки, но не означава автоматично връщане към строгата карантина, която беше наложена в началото на пандемията.

Италианският сенат - горната парламентарна камара, прекъсна дейността си, след като двама сенатори от партията "Движение "Пет звезди" дадоха положителни проби за коронавируса, съобщи днес в. "Република", цитиран от ТАСС.

Заразените сенатори са поставени под карантина. Като профилактична мярка всички членове на фракцията им са тествани за COVID-19. В сената са отменени всички заседания на комисии, помещенията се дезинфекцират.

По-рано днес заместник-министърът на здравеопазването Сандра Дзампа заяви, че футболното първенство на Италия трябва да бъде временно спряно заради разпространението на новия вирус сред играчите. Тя говори, след като клубът "Дженоа" информира за 14 инфектирани играчи и членове на персонала.

Преди това нападателят на "Милан" Златан Ибрагимович също заяви, че се е заразил. Имаше и данни за отделни случаи в други отбори. Сандра Дзампа уточни впоследствие, че окончателното решение трябва да бъде взето от футболната федерация на страната след съгласуване с клубовете.

По последни данни общият брой случаи на коронавирус в Италия достига 313 011, оздравелите пациенти са 227 628, починалите - 35 875.

Кметът на Ню Йорк Бил Де Блазио заяви, че ще наложи глоби до 1000 долара за жителите и гостите на града, ако откажат да носят маска на публични места, предаде Ройтерс. Причината е, че процентът на положителните тестове за COVID-19 се е покачил значително за първи път от месеци.

Контролираната от държавата столична транспортна служба наложи подобна политика по-рано този месец, като утвърди глоба от 50 долара за пътници, които отказват да носят маска в обществения транспорт, припомня Ройтерс.

Решението на кмета Де Блазио идва ден след като много ученици се завърнаха за първи път в държавните начални училища в Ню Йорк и е част от усилията да се съчетае присъствено с виртуално обучение, което два пъти бе отлагано поради съпротива от страна на учителските синдикати.

Градската управа заяви, че ще затвори училищата отново, ако средната 7-дневна стойност на броя заразени достигне до 3% или повече процента.

Освен в щата Ню Йорк, още в 28 други щати се наблюдава повишаване на броя на новите случаи на коронавирусни инфекции през последните две седмици, а хоспитализациите с COVID-19 нарастват значително в Средния Запад. Мисури, Небраска, Северна Дакота, Южна Дакота и Уисконсин, където се съобщава за рекорден брой хоспитализирани пациенти през последните седем дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

1

coronachao

04.10 2020 в 07:17

ЕТО ЗА КАКВА ЯКА ИЗМАМА СТАВА ДУМА

По думите на Бил ще ни оставят ведна след като ни ваксинират поголовно с ДНК модифициращата му вкасина с куп бонус екстри за контрол на нервната ни система и от там на всичко. Според официални документи стоящи и сега с сайта на Световната Банка, която стой също зад тази схема за контрол и стижене, трябва да са ни склонили с всякакви средства до 2025"

Ето го оригинала на документа за които не ще да повярва без факти. -на английски е
https://is.gd/evPCwJ
https://is.gd/NSq8QS

А това е интервю с бивс член на СЗО които ги разкрива с риск за живота си.
https://is.gd/qKeyzl

Всички трикове използвани за поддържане на корона измамата на едно място.
https://is.gd/nlphmx

Да ви го каже и Сорос лично, че те си правят план-ДЕМИЯТА и по план си действат, а какъв е тои вижте сами.
https://is.gd/E3ogly

Плана на Световния елит за въвеждане на ДНК иденификаторите, патентовани от Бил Гейт, за всеки.
https://is.gd/PkPJas

https://is.gd/WhEfbw