Проклятието Кенеди: 8-годишният правнук на Робърт Кенеди също е открит мъртъв

OFFNews 09 април 2020 в 11:52 7620 0

Балтимор сън/Фейсбук

Тялото на 8-годишния Гидиън Кенеди - правнук на убития през 1968 г. американски сенатор Робърт Ф. Кенеди - е било открито в залива Чесапийк шест дни, след като момчето изчезна заедно със своята майка при разходка с кану.

Телата и на двамата са намерени през два дни в залива в щата Мериленд.

Момчето е внук на бившия вицегубернатор на щата Катлийн Кенеди Таунсенд. Мейв, нейна дъщеря и майка на Гидиън, е внучка на Робърт Ф. Кенеди. Тялото на Гидиън е намерено на около 600 метра от това на майка му във води с осем метра дълбочина близо до дома на неговата баба в Шейди сайд, Анаполис, щата Мериленд. Край къщата майката и детето се качили на кану, за да потърсят изгубена топка и били бързо отнесени към залива, са разказали пред полицията от семейството.

“Качиха се на кануто само за да вземат топката и някак бяха прихванати от вятър, който избута кануто към залива", казва Дейвид Маккийн - бащата на Гидиън и съпруг на 41-годишната Мейв.

Гражданин вижда майката и детето и притеснен се обажда на 911.

Повече никой не ги е видял.

По това време в морето има вълни около метър и вятър от 46 км/ч.

Мейв Маккийн е работела като изпълнителен директор на Глобалната здравна инициатива на Университета Джорджатаун и е била доброволец в Корпуса на мира. Работела и и за фондация на рода Кенеди. Нейният братовчед Джоузеф П. Кенеди III я описва като "невероятна майка" и "много жизнена млада жена". Майка ѝ Катлийн Кенеди Таунсенд казва, че дъщеря ѝ е посветила живота си да помага на най-уязвимите.

Семейството на Мейв и Дейвид Маккийн има три деца - Гидиън, Габриела и Тоби. В пост във фейсбук Дейвид Маккийн описва Гидиън като "състрадателно и смело дете". 

Робърт Ф. Кенеди е главен прокурор на САЩ и сенатор през 60-те. Убит е през 1968 г. - само пет години след убийството на своя брат - президента Джон Кенеди.

Многото смъртни случаи в рода - поради убийства и инциденти - карат медиите да заговорят за "проклятието на клана Кенеди".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови