Папата: Ще покръстя и извънземни, ако дойдат във Ватикана

OFFNews Последна промяна на 13 май 2014 в 19:11 6933 3

Папа Франциск

Ще покръстя и извънземни, ако дойдат във Ватикана. Това заяви папа Франциск в проповед, посветена на приемането и включването, цитиран от „Индипендънт“.

„Кои сме ние, за да затваряме вратите си за когото и да било, дори за марсианци“, посочи папата.

Католицизмът е църква на „отворени врати“ и християните трябва да приемат Светия дух, независимо колко „немислимо“ и „невъзможно“ изглежда, подчерта той.

„Ако например утре при нас пристигне група марсианци и те заявят: „Искаме да бъдем покръстени!“, как ще постъпим. Да, марсианци. Зелени, с дълги носове и големи уши, точно като в детските рисунки“, допълни папа Франциск.

В ранните стадии на своето развитие християните са срещали проблеми с отхвърлянето на „живото присъствие на Бог“ във всичките му форми. Когато Бог ни покаже пътя, кои сме ние, че да кажем: „Не, Господи, не е мъдро. Кои сме ние да затваряме вратите си?“, коментира папата.

Това не е първият случай, в който Ватиканът изразява готовност да покръства извънземни. Един от астрономите на папа Бенедикт XVI заяви през 2010 г., че би покръстил извънземно, ако то поиска.

Всяко същество, независимо колко пипала има, носи душа, категоричен беше астрономът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.05 2014 в 09:26

Яко.

Що пък да е дал фира?

Толкова хора вярват във всемогъщ невидим човек, който живее на небето, гледа и съди всичко, което правите, а нещо чисто математически възможно (като например наличието на живот освен нашия в една безкрайна вселена) се вижда като абсурдно?


Наистина странно.

Евалата на пича че е широкоскроен и започна да променя неща. Последните два папа са наистина погнусени от това че католическата църква често прикрива свещенници педофили, но Франциск започна да променя тази гнусотия. Евалата.

Тъпото е че вече не мога да викам на Папата - "Кралят на Педофилите"

14.05 2014 в 04:12

Писанията на християнството са пълна измама и прост попски бизнес.Исус Христос се казва Радомир имал е брат Радон ,не е бил евреин и е разпънат в Константинопол-Истанбул на 16 февруари 1086 г.в еврейския квартал Галата напротив Босфора деня Пасха в който евреите честват бягството от Египед или създаването на нова система за завладяване на света от 22 мата египедски жреци иерофанти.Цар Борис не кръщава българите през 9 век защото тогава не е имало християнство ,той просто принуждава българския народ с огън и меч да приеме гръцката религия с което извършва държавно предателство,от тогава България се руши като държава и икономика

13.05 2014 в 20:31

Еба си мамата, накъде отива този свят, и Папата е дал фира.