Обвиненият за убийството на българка и двете ѝ деца в Канада имал криминални прояви

OFFNews 16 март 2018 в 10:54 5516 0

Обвиненият за убийството на българка и двете ѝ деца в Канада имал криминални прояви

Снимка toronto.ctvnews.ca

29-годишният Кори Фен е обвинен за убийството на Красимира Пейчиновски и двете ѝ деца в сряда. Мъжът е познат на властите с други две обвинения - едното за нападение на полицай през 2009 година, а второто е от 2011 г. и е за нанасяне на щети на чуждо имущество за над 5 000 долара.

Двете предходни обвинения излязоха наяве, след като заподозреният Фен беше изправен пред съда в канадския град Ошауа, където беше извършено бруталното тройно убийство на Красимира, 15-годишният ѝ син Рой и 13-годишната ѝ дъщеря Веналия, съобщават канадски медии. Фен се появи в съда с посинено око и кървави драскотини по лицето. Той ще остане в ареста до следващото му явяване в съда на 29 март. 

Жената има и трето дете - дъщеря, която по това време била на шофорски курс и така се отървала от клането. 

Сигналът за убийството е подаден от колежка на Красимира, която отишла в сряда сутринта до дома ѝ, тъй като българката не отишла на работа. Жената забелязала мъж, който се отдалечавал от къщата и отпътувал с черен пикап. Тя се усъмнила, че има нещо нередно и повикала полиция.

Когато пристигнали, униформените открили телата на Красимира и Рой. Веналия била открита жива, но в критично състояние. Момичето починало на път за болницата. 

Малко по-късно полицията открила изоставен пикапът, с който се предполага, че се е придвижил заподозреният. Няколко часа по-късно Кори Фен е задържан в дом в южната част на града, като той не е оказал съпротива. 

Източник: toronto.ctvnews.ca

Според разследващите Фен и Красимира били в интимни отношения. Той не е баща на убитите деца. Въпреки че полицията твърди, че той не е живял в дома на българката, от документите по делото става ясно, че той е посочил като адрес на местоживеене именно дома на Красимира. 

Засега не са готови резултатите от аутопсията, но източници от полицията казали, че по телата на жертвите имало видими следи от насилие и нанесени травми. 

15-годишният Рон Пейчиновски обещаващ млад спортист. Той бил вратар в отбора по хокей на частното училище, в което учел. Ваналия или Вана, както я наричат приятелите, била много чувствителна. Училищният флаг на училището, в което тя учела, е свален на половина.

Ваня Димова, приятелка на семейството, разказва, че Фен изпитвал болезнена ревност към Красимира. "Тя даваше всичко за децата си. беше невероятен човек", разказва Димова пред CTV News Toronto. По думите ѝ отношенията на Красимира с Фен в последно време били изострени и тя опитвала да прекрати връзката си с него. "Той ровеше в телефона ѝ. Беше я обсебил. Та правеше опити да прекрати връзката им, но той беше лудо влюбен в нея", разкава Димова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови