Навални може да е отровен със силен халюциноген (видео)

OFFNews 20 август 2020 в 12:21 5849 1

Селфи с привърженици на Навални в автобуса на летището в Томск

Лекари предполагат, че руският опозиционен лидер Алексей Навални е отровен със силния халюциноген натриев оксибат (Natrium oxybutyricum). Това съобщават ТАСС и Телеграм каналът Baza. Политикът се намира в болница в град Омск и е в кома от часове. На Навални му станало лошо по време на полет от Томск към Москва, след което самолетът кацнал аварийно в Омск. Навални е пил чай на летището в Томск.

Това вещество няма цвят и аромат и затова може лесно да се добави в чай. Известно е още и като “дрогата на изнасилвача”, тъй като с добавянето му в напитка насилниците постигат “изключване” на жертвите си. За отравянето на мъж трябва да се добави поне 20-30 мл в напитката.

Заместник-главния лекар на болницата в Омск, където лежи Навални съобщи пред журналисти: “Алексей е на апаратно дишане, състоянието му е стабилно. Работи се по няколко диагнози, окончателната ще бъде определена в течение на днешния ден. Не сме уверени, че причината е отравяне, но това е една от версиите. По-подробно не мога да ви разкажа заради лекарската тайна”. Лекарят не е отговорил на въпрос от кои силови структури са дежурящите мъже пред отделението в което е Навални.

ТАСС твърди, че властите не разглеждат случая, като умишлено отравяне, а смятат, че Навални е ял или пил нещо от което му е призляло.

Полицията е разпитала служителка на кафето на летището в Томск. Тя няма спомени, тъй като имало много клиенти и дори не знаела кой е Алексей Навални до днес. Разглеждат се записи от камерите за наблюдение.

Видеото е от летището в Омск.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови