Навални е в дълбока кома, не разрешават да го преместят в друга болница

OFFNews 20 август 2020 в 18:06 5311 0

Съпругата на Навални - Олга в коридора на болницата в Томск.

Руският опозиционен лидер е в дълбока кома и се предполага, че е отровен от невролептик. Това са последните заключения на лекарите в болницата в Томск, където кацна аварийно самолетът от Омск за Москва с който летя Навални.

Лекарите все още не са открили веществото с което е отровен, но смятат, че каквото и да е, то нарушава синапсическото предаване на нервни импулси. Медиците възнамеряват да вземат за анализ течност от гръбначния мозък, където може да се намерят токсини или остатъци от тях. Съобщава се, че Алексей Навални е развил оток на мозъка.

По скалата на Глазгоу комата на Навални е определена, като тежка, от 5 ниво, където 15 е ясно съзнание.

Съпругата на Навални - Олга не беше допускана с часове до мъжа си, под различни предлози от това, че няма удостоверение за брак до това, че няма разрешение от органите, съобщи в туитър прессекретарят на Навални Кира Ярмиш.

Властите и лекарите от местната болница не допускат лекарят му Анастасия Василева до него и не разрешават транспортирането му до друго лечебно заведение. Според щабът на Навални спешната болница в Томск е малка и няма подготвени лекари и техника. 

Междувременно проправителствените медии разпространяват информации, че Навални е пил домашен самогон цяла нощ и е заедно с това е употребявал медикаменти, които се използват като заместител на наркотиците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови