Навални е отровен с по-тежка разновидност на Новичок

OFFNews 12 септември 2020 в 09:27 3943 1

Нервнопаралитичното вещество "Новичок", с което има подозрения, че е бил отровен критикът на Кремъл Алексей Навални, е по-тежка разновидност от предишните.

Това пише списание "Шпигел", цитирайки ръководителя на Федералната разузнавателна служба на Германия (БНД) Бруно Кал, изразено на закрито съвещание.

Според авторитетното германско издание Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) също участва в проверката и нейна делегация е посетила берлинската болница "Шарите", където Навални е настанен в интензивно отделение.

Там са й били предадени проби, взети от руски опозиционер, за по-нататъшно изследване.

Състоянието на Навални се подобрява и той отново може да говори, припомня Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7014

1

Диди

12.09 2020 в 12:23

Яко момче излезе Навални, при такъв "тежко отровен" новичок успя да се пребори с него. Истински русянин! Сега се изследват биологичните му качества и специално се търси генът му за противопоставяне срещу "тежки отрови". Вероятно се има предвид такъв да се синтезира и инплантира във важните личности на Запада и опозиционерите в Русия, за да ги предпазят от все по-"тежко отровни" новичоци, които се създават в Русия, но е необяснимо защо не могат да убиват. Дали път русяните са толкова невежи?