НАТО най-после отвори врати за Македония. А Русия се изгаври, че тласкат Скопие насила в пакта

OFFNews 12 юли 2018 в 20:18 9127 8

Македонският премиер Зоран Заев и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг подписаха днес документ за започване на преговори за членство на Република Македония в Северноатлантическия пакт.

Според условията на подписания документ Македония ще може да стане пълноправен член на НАТО, чак когато влезе в сила договорът с Гърция за решаване на спора за името на западната ни съседка и преименуването й в Република Северна Македония.

Македония участва активно в мисиите на алианса и допринесе за установяването на мир и сигурност в Афганистан. Днес НАТО демонстрира, че вратите към алианса остават отворени, заяви Йенс Столтенберг.

Поканата стана възможна след успешно проведените преговори между Скопие и Атина за името на страната, но съществено значение за цялостния процес има и подписаният „Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония“, съобщиха от българското министерство на отбраната.

Руските интриги не закъсняха

Очаквано руското външно министерство беше подразнено от новината.

Коментарът на официална Москва е, че Македония е вкарана в НАТО насила.

Подобни действия задълбочават разделението и повишават напрежението в Европа, твърдят от руското външно ведомство.

Вкарването на Македония насила в НАТО само потвърждава, че политиката на "отворени врати" става самоцел и инструмент за придобиване на контрол над геополитическа територия, смятат руските власти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6015

8

tkrastanov

13.07 2018 в 15:46

Комунистът, за да живее му трябва враг. Стефане, една единствена ядрена бомба някой да пусне, независимо дали Путин или Тръмп, знаеш ли какво ще стане с целия свят??? Както е казъл Айнщайн :"Не знам какви оръжия ще се използват в Третата световна война, но Четвъртата ще се води с тояги и камъни."
Тези самолетчета, танкчета и пр. играят роля единствено при локални конфликти.

6035

7

IvoStivo

13.07 2018 в 15:02

Момчета, за съжаление вие не сте русофили, а путинофили. Прекланяте се пред батюшка-цар. Истинските русофили са тези, които обичат Русия, а не Путин, защото Русия е и Пушкин, и Чехов, и Чайковски, и Ольга Бергольц. Можете ли да ми рецитирате нещо на Пушкин, примерно? Да речем или на Бергольц. Жалки сте. Опиянявате се от това батюшката какви оръжия дрънка? А всъщност народа е беден и живее мизерно, много по-мизерно от нас, както казва един приятел-катун с ракети. Айде, бъдете здрави и умната!

23293

6

Стефан

13.07 2018 в 04:28

В милион и половината американска армия, има около 50 000 щика. В достатъчно странни съединения. Които разчитат единствено на електрониката, интернета, и радиовръзките. За да улучат поне мишените на стрелбището, на 100 метра.
А без радио?
Понеже руснаците например - ще им го забият. И гпс-а.
После кво праим? А като техни съюзници?
44-та?
Ох и ах, да?

23293

5

Стефан

13.07 2018 в 02:34

Никакво нато, в никаква конфигурация, няма никакви шансове срещу руснаците, на целия европейски ТВД. Оперативно-тактически превес вече не може да създаде по принцип. Не става дума за 2, или 4% от бюджета. Качеството на населението, и инфраструктурата. Завеса.
Стратегически - теоретично може. По-скоро можеше.
За сметка на идеологията, не на ракетите, по тях - по-скоро вече загуби. Но тука има един нюанс.
Самата европа вече не ще педерастиите, с които се канеше да погребе под себе си останалия свят.
А америката видимо я чака съдбата на великата британия. Която вече била обединено кралство, а не велика, па скоро вече няма да е и толкова обединено.
Европа не може да воюва срещу циганските си махали, та камо ли срещу нормална армия:
А срещу руснаците - очевидно вече и не иска.

23293

4

Стефан

13.07 2018 в 02:23

Крайно време е, едни хора да си седнат на задника, и да прочетат прогимназиалните учебници по физика и химия. Не че от тях могат да стигнат до съвременните технологии. Но ако имат достатъчно акъл - ще се стреснат от това, което НАИСТИНА МОГАТ презираните от тях държави. Русия, Северна Корея, Китай.
Да се уплашат наистина, и да спрат да плямпат глупости от времената на обонго и клитори. Онова време свърши.

23293

3

Стефан

13.07 2018 в 02:11

С-400, Т-90 и Су-35 на щанда за банички в бензиностанцията ли ги продават?
Или руснаците ги купуват от али баба, и само ги препродават?

8931

2

AnderXale

13.07 2018 в 00:45

Хаха, жалки сте в русофобството си! Русия си казва истината, която всички ние знаем, точно и ясно. А за изолацията - тя е само в тролските глави!

13214

1

XR4

12.07 2018 в 23:54

Крайно време е Русия да разбере, че не е фактор...а само бензиностанция.
ПП.Едни тЕрикати водени от имперски комплекси вече се "насадиха"...