Нападателят на Капитолия страдал от налудни мисли и параноя

OFFNews 04 април 2021 в 08:38 1965 0

Извършителят на нападението срещу Капитолия, при което загина един полицай, е страдал от налудничави мисли, параноя и е мислел за самоубийство, предаде Асошиейтед прес, цитирана от .

Следователите смятат, че нападението е изолиран инцидент, дело на объркан младеж. Семейството на извършителя разказало, че той е имал все по-налудничави мисли.

Видеозаписът на нападението показва как 25-годишният Ноа Грийн, след като е блъснал двама полицаи от охраната на Капитолия с автомобила си, излиза от колата с нож в ръка и се затичва към тях. Полицаите го простреляха и той почина в болница от раните си.

Във вече премахнати постове онлайн Грийн е заявявал, че е подложен на контрол на съзнанието от страна на правителството, както и на следене. Той се самоопределя като последовател на "Нация на исляма", основана през 1930 г. в щата Мичиган, и на лидера на движението Луис Фаракан. Грийн се борил за разпространение на исляма и за подобряване на положението на афроамериканците.

Редица правозащитни организации в САЩ са го обвинявали в предубеденост към белите, расизъм, антисемитизъм и изопачаване на исляма. Те подчертават, че движението разпространява екстремистки и сепаратистки идеи и подкрепя идеята за превъзходството на тъмнокожите над белите, отбелязва ТАСС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !