Макрон: ЕС е твърде слаб, бавен и неефикасен

Френският президент предложи общ бюджет за отбрана и общи сили за намеса в ЕС

OFFNews 26 септември 2017 в 19:00 3735 5

Френският президент Еманюел Макрон предложи създаване на общи сили за намеса и общ бюджет за отбрана в ЕС. 

Макрон огласи предложенията си за реформи в ЕС в рамките на реч в Сорбоната. 

Сред предложенията му е създаване на Европейска академия за разузнаване, за да се засили взаимодействието между специалните служби и обмена на информация в името на борбата с тероризма, и Европейска прокуратура, която да работи по дела, свързани с терористична дейност, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Сигурността е основата на всяка политическа общност, а Европа е изправена пред двойно предизвикателство - постепенното и неизбежно оттегляне на САЩ и терористичната заплаха, заяви Макрон. Затова според него Европа трябва да има самостоятелен капацитет за намеса, допълващ НАТО. 

По думите му това трябва да се случи до началото на следващото десетилетие. 

Той настоя още за създаване на европейска гранична полиция, за да се подобри охраняването на границите, както и общи сили за гражданска защита за справяне с природни бедствия. 

Френският президент предлага още Европейски офис за предоставяне на убежище и общ стандарт за личните документи, както и европейска програма за интегриране и обучение на бежанци. 

"Европа е твърде слаба, твърде бавна и прекалено неефикасна. Само тя обаче може да ни осигури капацитет за действие пред големите съвременни предизвикателства", заяви Макрон. 

Той посочи още, че Европа не може да гледа на Африка като на заплаха, а трябва да я приема като партньор. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

3

Victimized

26.09 2017 в 20:17

Това се нарича висша форма на олигофрения. Но не тяхна, а олигофрения на всичките гласували за тези ...
Първо реват за глобален свят, отварят границите, омесват максимален брой крайно различни културно хора. Когато културните различия почнат да си пречат прекалено много, понеже всички възможни НПО-та протекционират "малцинствата", а репресират и дискреминират местните , готовите терористи обучени за да свалят режими от армията на НАТО, почват да си стрелят, колят, изнасилват и каквото си пожелаят .
Тогава великите ни лидери призовават за нови разузнавателни звена които да засилят контрола В ИМЕТО НА БОРБАТА С ТЕРОРИЗМА. На всички ни е ясно, че тези звена ще се ползват с цел подривна дейност, незаконно събиране на информация, оформяне на общественото мнение и така на татък. И така докато не стигнем до глобален режим управляван от шепа бюрократи на ротационен принцип, за параван, и няколко борда на директори на шепа корпорации, или с други думи КОРПОРАТИВЕН ФАШИЗЪМ........