Македонската опозиция блокира центъра на Скопие заради преговорите с България

Георги Савчев 01 декември 2020 в 16:08 2418 1

Снимка ВМРО-ДПМНЕ/Пресцентър

ВМРО-ДПМНЕ, най-голямата опозиционна партия в Северна Македония, блокира днес за няколко часа центъра на Скопие с протест под мотото "Оставка на Заев, слобода на народот".

Демонстрантите, предимно партийни активисти на самата ВМРО-ДПМНЕ, се събраха пред сградите на правителството и на външното министерство.

Опозицонната формация твърди, че в момента премиерът Зоран Заев и министри водят "тайни преговори с България".

Антонио Милошоски от ВМРО-ДПМНЕ заяви пред протестиращите, че външният министър Буяр Османи и трима негови сътрудници са се затворили през уикенда в министерството и са преговаряли тайно с "техните колеги от София" за "традицията, интереса, историята, книжовността и езика на македонския народ".

Депутатът от ВМРО-ДПМНЕ Дафина Стояноска твърди, че при преговорите с България са преплетени бизнес интереси на премиера и че Заев отдавна е дал обещания, от които не може да се отметне:

"Бизнес интереси над националните. Това само Зоран Заев го може и никой друг" - каза Стояноска.

През последните години ВМРО-ДПМНЕ често е подозирана в политически ходове, които са в синхрон с интересите на Белград и Москва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6589

1

stanimir_13

01.12 2020 в 17:02

Македонскио нАрод и бугарскио нАрод се са си нАрод и интересот им е дека Македония да е у Европската Уния и да си ручаме заедно блажно и да си пиеме заедно лозова ракия и червено вино.