Лидерът на "Хизбула": Няма да коментирам българските обвинения

Юлиан Христов 16 февруари 2013 в 17:53 2643 0

Лидерът на
Лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала. Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Няма да коментирам българските обвинения. Въпросът се разглежда спокойно и търпеливо и ние ще вземем решение как да им отговорим в зависимост от резултатите”.

Това каза ръководителят на радикалната ислямска шиитска организация „Хизбула“ Хасан Насрала по време на отбелязването годишнината от убийствата на трима от лидерите на шиитското движение.

Според него Израел няма да чака резултатите от разследването у нас, за да поведе война срещу Ливан. Насрала изрази съмнение неговата партия да има нещо общо с взрива на автобуса в Бургас през лятото, който отне живота на петима израелски туристи. Той припомни светкавичната реакция на израелска страна след атентата.

"Часове след като се случи атентатът Нетаняху веднага обвиниха "Хизбула", каза той, цитиран от The Daily Star. „Дали израелците се готвиха да поведат война срещу Ливан? Не. На Израел не е му е нужно да изчака резултатите от разследването, за да поведе война срещу Ливан”, добави той.

Насрала допълни, че търпеливо ще бъдат изчакани окончателните резултати от българското разследване. 

Въпреки това, лидерът на партията обвини ливански и арабски медии, които възползвали от инцидента в Бургас, за да опетнят имиджа на "Хизбула".

"Най-лошото нещо са всички тези приказки от ливански и арабски медии, които очакват война между Израел и Ливан след атаката", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови