Колцентърът за пряката линия с Путин подложен на кибератака от Украйна

OFFNews 20 юни 2019 в 15:26 2229 0

Колцентърът на директната линия с руския президент Владимир Путин е подложен на масирана кибератака от точки извън границите на страната, съобщи в ефир една от водещите на предаването, цитирана от РИА Новости. В момента тече традиционната 17-а поред пряка линия, в която руският държавен глава отговаря на въпроси на граждани, зададени по имейл, телефон и по пощата. Набрани са над 1,5 милиона питания.

„Нашият колцентър току-що бе подложен на масирана DDoS-атака от чужбина. Очевидно прекъсванията във видео позвъняванията са били свързани с това, но ние успяхме да я спрем. Работата на приложението е възстановена. Продължаваме да приемаме обаждания“, съобщи една от водещите.

Главният редактор на МИА „Россия сегодня“ и телевизионния канал RT Маргарита Симонян написа в своя Телеграм-канал, че “DDoS атаката, на която е подложено приложението „Москва Путину“, е била от Украйна“, предаде "Фокус".

От „Ростелеком“ съобщават пред ТАСС, че всъщност атаките са били две, както и че са не са повлияли на работата на центъра.

Повече за директното предаване

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови