Японската принцеса Мако се омъжи и губи титлата си

OFFNews 26 октомври 2021 в 08:26 2175 0

Снимка Getty Images

Японската принцеса Мако се омъжи за своя избраник Кей Комуро, който няма благородническо потекло, съобщава БТА. Така тя ще загуби титлата си и ще стане гражданка.

Принцесата се отказа от традиционните бляскави ритуали и от полагащите ѝ се еднократно над $1,3 млн.

Японската телевизия показа как Мако напуска императорската резиденция Акасака в столицата Токио за последен път като принцеса, сбогува се със семейството си, покланяйки се пред своите родители и целувайки по-малката си сестра. Вчера тя посети своя дядо и баба, абдикиралия император Акихито и съпругата му Мичико, за да се сбогува с тях.

Мако е племенница на сегашния император Нарухито, като е дъщеря на по-малкия му брат, принц Фумихито.

Младоженците са на по 30 години. Те са учили заедно в университета. Ще живеят в Ню Йорк, където Комуро работи в адвокатска кантора. Все още не се знае дали Мако ще работи. Тя е учила изкуство и културно наследство.

Принцеса Мако и Кей Комуро обявиха годежа си преди 4 години и новината първоначално бе посрещната в Япония с одобрение, припомня Ройтерс. Нещата се промениха, когато таблоиди разкриха финансов скандал, в който бе замесена майката на годеника. Тогава Комуро замина за Ню Йорк, за да учи право, и се върне в Япония миналия месец.

Бракът няма отношение към реда на наследяване на императорския трон. В Япония престолът се предава само по мъжка линия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews