Глобиха премиера на Норвегия заради парти по време на локдаун

OFFNews 09 април 2021 в 14:16 1958 0

Премиерът на Норвегия Ерна Солберг беше глобена за нарушаване на мерките за социална дистанция. От полицията съобщиха, че тя ще трябва да плати 20 000 норвежки крони (около 2000 евро), защото е организирала семейно събиране на рождения си ден, съобщи БНР.

Солберг, която е министър-председател втори мандат се извини миналия месец, че е организирала купон за 60-ия си рожден ден с 13 членове на семейството ѝ в планински курорт в края на февруари, въпреки че правителството забрани събирания с над 10 души.

Преди дни Солберг оповести, че противоепидемичните мерки в Норвегия ще бъдат облекчени на няколко етапа.

Това е вторият случай на нарушаване на мерките от правителствени служители, който става известен в рамките на седмица. Неотдавна френският вътрешен министър Дарманен възложи на префекта на парижката полиция да провери сигнали на медиите, които съобщиха за участието на редица френски министри в тайни партита в ресторанти, които са затворени заради пандемията от коронавирус.

От полицията потвърдиха, че е започнала разследване, за да идентифицира организаторите и участниците в ъндърграунд партитата. Глобата за нарушаване на ограниченията във Франция е 135 евро. Организаторите на незаконни партита могат да получат до една година затвор и глоба от 15 000 евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови