Фронтменът на Машина времени: 80% от населението на Земята са идиоти

Вилдан Байрямова 20 февруари 2019 в 16:40 5708 4

Андрей Макаревич

Снимка Радио Свобода

Лидерът на рок групата „Машина времени“ Андрей Макаревич твърди, че 80% от населението на Земята са идиоти.

Той казва това в отговор на въпрос за работата си в състава на обществения съвет при комитета по културата в Държавната дума, където участва от началото на годината.

Музикантът отбелязва, че като цяло първото заседание на съвета му е вдъхнало оптимизъм. Той е против всякакви забрани, с изключение на една-единствена – тази „да се крещи по телевизора“, тъй като крещенето осакатява психиката на хората.

След публикуването на интервюто му в социалните мрежи се разгоря скандал. Някои потребители предлагат Макаревич да бъде изгонен от страната, да бъде даден под съд и да го лишат от наградите му.

Но не за пръв път се предлага да се отнемат всички награди на Макаревич. Преследванията срещу него започнаха още през 2014 г. заради позицията му за Крим, припомня Радио „Свобода“. През август същата година, след изявлението му в лагера на бежанците от Донбас в украинския град Святогорск, някои руски общественици и политици обвиниха музиканта в антируски убеждения. Концертите на Макаревич в Русия един след друг бяха отменяни поради най-неочаквани причини.

„Ако не бях казал, че 80% са идиоти, щяха да измислят нещо друго и ефектът щеше да е същият. Това отдавна не ме учудва и не ме огорчава. И, в крайна сметка, се потвърждава тезата, която всички обсъждат“, коментира Андрей Макаревич реакциите в социалните мрежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4245

3

rrr11

20.02 2019 в 21:50

Чак 80% да са идиоти не съм съгласен.
Бих казал 75%, а в русия са 95%.

15914

1

поп Дръвчо

20.02 2019 в 18:44

За населението на Земята не знам ама явно има причини здравите сили да настояват че сме братски народи с руския.

Андрей, дръж се!