Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

ФБР застреля мъж, готвил атентат в болница с пациенти с коронавирус

OFFNews 26 март 2020 в 21:31 2273 0

Мъж, заподозрян, че планира да взриви болница, лекуваща пациенти с коронавирус в американския щат Мисури, е убит при престрелка с ФБР, пише Би Би Си.

Полицаи са се опитвали да арестуват 36-годишния Тимъти Уилсън в град Белтън в рамките на вътрешно разследване за тероризъм, съобщават от ФБР. 

Според властите мъжът е бил мотивиран от расистки и антиправителствени убеждения.

Заподозреният е бил под наблюдение от месеци, по време на което станало ясно, че е "потенциално агресивен екстремист", който е изразявал расова и религиозна омраза.

Преди да се спре на болницата Уилсън е обмислял да атакува училище с голям брой чернокожи ученици, джамия и синагога, обясняват властите.

Според съобщенията той решил да се насочи към болница, след като властите в Белтън призовали жителите да останат вкъщи в опит да спрат разпространението на коронавирус.

Нападателят е предприел "необходимите стъпки за придобиване на материали, необходими за изграждането на взривно устройство".

Стрелбата се е случила, когато полицаите са били готови да арестуват Уилсън, който бил въоръжен и се е опитал да извади бомбата.

След престрелката е откаран в болница, където е констатирана смъртта му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!