Експрезидентът Буш черпи с пици оставени без заплати американски охранители от Сикрет сървис

OFFNews 19 януари 2019 в 20:44 3132 1

Бившият американски президент Джордж Уокър Буш се превърна в доставчик на пици, за да помогне на оставените без заплати заради затварянето на правителствени служби държавни служители.

Федералното правителство на САЩ бе частично затворено заради липсата на консенсус между Конгреса и Белия дом за бюджета за 2019 година, тъй като президентът Доналд Тръмп настоява в него да бъдат добавени 5 милиарда долара за изграждане на стена по границата с Мексико.

В резултат на разрива около 800 хил. служители останаха без заплати от 22 декември.

На фона на кризата днес Буш публикува снимка, на която се вижда как носи кутии с пици на охранителите си от Сикрет сървис, и съобщение, в което пише, че е време лидерите от двете страни да оставят политиката настани, да се съберат и да сложат край на това блокиране на работата, което е и най-дългото в американската история.

Около 800-те хиляди засегнати федерални служители работят, без да им плащат или не ходят на работа. 6 000 от тях са служители на Сикрет сървис, около 85% от които продължават да работят, въпреки че не получават заплати.

Жестът на бившия президент на САЩ идва, след като канадските ръководители на въздушното движение изпратиха пици до колегите си отвъд границата, за да им помогнат в ситуацията, в която се намират.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови