Дубай ще депортира девойки, снимали гола фотосесия на балкон

OFFNews 07 април 2021 в 17:37 3415 0

Снимка pixabay

Дубай ще депортира няколко човека, заснели гола фотосесия на балкон във висока сграда, заявиха властите и критикуваха инцидента като несъответстващ на ценностите на Обединените арабски емирства.

Групата жени, които са позирали голи на фотограф миналата седмица на балкон в луксозния район на Дубай Марина, са били видени и от околните сгради. Изображенията обиколиха социалните медии.

„Замесените лица ще бъдат депортирани от Обединените арабски емирства. Въпросът не подлежи на коментар“, заяви генералният прокурор на Дубай Есам Иса Ал Хумайдан в изявление, публикувано от Дубайската медийна служба във вторник.

Изявлението не предоставя подробности за националността на замесените. Според руската редакция на BBC, те са от руски и украински произход.

Полицията в Дубай обяви в събота ареста на участниците и се обяви срещу „такова неприемливо поведение, което не отразява ценностите и етиката на емирското общество“.

ОАЕ е федерация от седем мюсюлмански емирства. Дубай е регионалният бизнес и туристически център, където чуждестранните жители и посетители - привлечени от плажовете, луксозния начин на живот и бизнес среда - са много повече от местните жители на емирството.

В миналото се е случвало чужденци да нарушават законите в ОАЕ за непристойно поведение и консумацията на алкохол, например за целувки на обществени места.

През октомври ОАЕ измениха редица закони по въпроси като съжителството, употребата на алкохол и разводите, като либерализиращ ход, разглеждан като тласък страната да стане по-привлекателна за чуждестранни инвестиции и туризъм.

Въпреки това законите срещу неморалните и развратни действия остават във Федералния наказателен кодекс. Полицията на Дубай също заяви, че ОАЕ има закони срещу споделянето на порнографски или други материали, които могат да накърнят обществения морал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови