Британският парламент задължи Борис Джонсън да поиска от ЕС отлагане на Брекзит

OFFNews 04 септември 2019 в 22:04 5038 3

Британският парламент прие законопроект, с който задължава правителството да поиска от ЕС отлагане на датата на Брекзит, която в момента е 31 октомври.

Целта на законопроекта е да отложи Брекзит с три месеца - до 31 януари 2020 г.

Тази вечер Камарата на общините одобри текста и на трето четене.

Преди да влезе в сила, законопроектът трябва да бъде одобрен и от Камарата на лордовете, което може да стане утре вечер.

Веднага след приемането на текста в долната камара на парламента премиерът Борис Джонсън внесе искане за предсрочни избори в страната на 15 октомври. 

Гласовете на опонентите на Джонсън обаче надделяха при гласуването в Камарата на общините и искането му е отхвърлено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

05.09 2019 в 00:34

Започва лятото на 20-та година. Злият Шойгу в генералски камуфлаж, и кварталният на Даунинг стрийт мълчаливо и замислено пият топла водка под мост на Темза. Бъркат с мръсни пръсти в буркана с кисели краставички, и се чудят кога ще се яви Деус ет макина (жиб на горските) Бат Боко да реши въпроса.
Публиката излиза в отпуска, и чака с нетърпение есента, докато умира от пиене на Слънчака.

23293

2

Стефан

05.09 2019 в 00:28

В есенния сезон:
Чорлавият от непознаване на сапуна Борка се боядисва черен. Накъдря се ситно, и се кани да се обяви за негър-педераст, така че Парламентът да не смее да гласува против него.
Внезапно възкръсва Обидената Мей. Обвинява го, че се е подвел по интригите на Злият Путин, и е станал мерзък тръмпофил. Доказателство за това, както и за злобният му феминизъм, са срещите му с дъщерята на Тръмп, временно носителка на Преходното звание Пръво Леди (разменят се с Миланиту).
Включват интернета, и Скрипал обявява, че Истинският му Отровител е от Южна Корея. В следващите 4 серии проверяват компаса, за да се уверят че не е от Северна. Освен ако не е Ирландия.
Изненадващо, Парламентът се саморазпуска, а след изборите задължава персоналът на лудницата да изкъпе и среши Борката. Гаджето му настоява за правото да рови не само в служебния му компютър, а и в телефона.

23293

1

Стефан

04.09 2019 в 22:42

О! Има всички шансове тая сапунка да докара до 10 000-та си серия:)))
Крадци и шмекери без достойнство. Че и страхливи:)

Всички новини по тоя въпрос, вече трябва да се публикуват в разделът Лайфстайл, секция Чалга.