Бил Гейтс за чипирането: Това са налудничави и злобни конспиративни теории

OFFNews 27 януари 2021 в 21:23 5542 0

Снимка flickr.com/hhsgov

Милиардерът-филантроп Бил Гейтс е изненадан от мащаба на "налудничавите" и "злобни" конспиративни теории, разпространявани за него в социалните мрежи, но би искал да установи какво стои зад тях.

В интервю за агенция Ройтерс Гейтс каза, че многобройните постове с "налудничави конспиративни теории" за него и за водещия американски експерт по заразни болести Антъни Фаучи вероятно са намерили привърженици заради комбинацията от страховитата пандемия от коронавируса и възхода на социалните медии.

Никой не би могъл да предскаже, че аз и д-р Фаучи ще заемем толкова значимо място в тези наистина злобни теории. Много съм изненадан от това. Надявам се, че ще отмине, заяви милиардерът-филантроп.

Някои от конспиративните теории включват твърдения, че Фаучи и Гейтс са създали пандемията, за да се опитат да контролират хората, че искат да спечелят от разпространението на COVID-19 и да използват ваксините, за да имплантират на населението чипове.

"Наистина ли хората вярват на подобни неща?", попита Гейтс в интервюто.

Той похвали Фаучи и Франсис Колинс, ръководителя на Националния институт за здравеопазване, като "умни" и "чудесни хора" и каза, че очаква с нетърпение да види как ще съумеят да работят ефективно с новото правителство на Джо Байдън.

Гейтс изрази загриженост, че бедните страни ще получат ваксини срещу коронавирус с 6 до 8 месеца закъснение.

Вече се е ваксинирал

Същевременно в интервю за германския всекидневник "Зюддойче Цайтунг", цитирано от Дойче веле, милиардерът съобщи, че се е ваксинирал миналата седмица с първата доза:

"Аз съм на 65 години и попадам в групата, която вече има право. Ваксинирах се веднага, щом ми дойде редът."

Лошо е, когато лъжливи информации възпират хората да се ваксинират. Защото това удължава времетраенето на пандемията, отбеляза Бил Гейтс.

Пандемиите са част от новата нормалност

Основателят на "Майкрософт" предупреждава, че светът трябва да се подготви за нови пандемии.

Пандемиите са част от новата нормалност, "по същия начин, по който са земетресенията, ураганите торнадо и климатичните промени", казва Гейтс в интервюто за "Зюддойче Цайтунг".

Според него човечеството трябва добре да научи сегашния урок, който гласи: "Не сме подготвени за следващата пандемия".

Гейтс е на мнение, че една следваща пандемия може да се окаже десет пъти по-опасна от сегашната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови