Бежанците по света достигнаха рекордните 70,8 милиона

OFFNews 19 юни 2019 в 09:58 1460 1

Снимка Pixabay

Броят на хората, които са били принудени да напуснат домовете си и страните си, бягайки от войни и преследвания, е достигнал 70,8 милиона. Това е най-високото регистрирано ниво от създаването на Върховния комисариат на ООН за бежанците през 1950 г., се казва в доклад на организацията.

Броят на бежанците към днешна дата е двойно по-висок, отколкото преди 20 години и с 2,3 милиона повече от преди две години. Броят им се равнява на населението на Тайланд и Турция.

Причините за рекордно големите числа са преследвания, конфликти, насилие и нарушаване на човешките права, казват авторите на доклада. Сред страните, допринесли за тази тъжна статистика, са Етиопия, Сирия, Нигерия, Венецуела, Южен Судан и Конго. Не на последно място отражение дава и ситуацията във Венецуела, за където се смята, че около 4 милиона души са напуснали страната и процесът продължава.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12407

1

Bad Horse

19.06 2019 в 13:53

От тези 70 милиона, колко са истински бежанци и колко са "икономически бежанци". Това е нов термин, който левите ползват за да приравнят икономическите мигранти към хората които наистина бягат от война.

Венецуела например - там няма война - тези 4 милиона бягат от СоциализЪма на Чавес и Мадуро. Не са бежанци според легалното значение на думата - хора, които по международните закони имат право да отседнат в чужда страна до края на войната и после да се върнат. И то, трябва да се спрат в първата мирна страна на пътя им, не да пресекат 10 граници докато стигнат до Германия или Швеция, където да се заселят постоянно и да живеят на гърба на местното население.