Арестуваха известен гръцки режисьор за изнасилване

OFFNews 21 февруари 2021 в 14:31 3220 0

Снимка Wikimedia

Сценичният актьор и режисьор Димитрис Лигнадис, доскорошен артистичен директор на Националния театър на Гърция, е бил арестуван за множество изнасилвания, съобщава Катимерини.

Дo този момент Лигнадис е обвинен за две изнасилвания. Едното обвинение е от 25-годишен мъж, който твърди, че е изнасилен, когато е бил на 14 години. Второто обвинение е от човек, който е докладвал сам в прокуратурата при "изключителна тайна" и твърди, че е изнасилен, когато е бил непълнолетен.

По първоначална информация жена, тясно свързана с Лигнадис и запозната с личния му живот, е дала важни показания.

Според гръцката полиция Лигнадис се е явил доброволно в полицейския участък в централната част на Атина, където е бил арестуван. Той е задържан в сградата в очакване да даде показания пред разследващ магистрат.

Лигнадис е отрекъл всички обвинения.

В същото време се очаква актьори да дадат показания по разследване за изнасилване, станало зад кулисите в театър. Сред разпитаните ще бъде и президентът на Актьорската асоциация Спирос Бибилас. Той е призован да предаде на прокуратурата всички твърдения за сексуално насилие, които е събрал по време на дисциплинарното разследване

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!