Алексей Навални иска да се върне в Русия

OFFNews 15 септември 2020 в 12:25 4135 1

Снимка архив

Руският опозиционер Алексей Навални планира да се върне в Русия веднага след като се възстанови, пише “Ню Йорк Таймс”.

Според неназован източник на изданието, той иска да се прибере и “да продължи мисията си”.

Алексей Навални беше приет в сибирска болница, след като е изпил чаша чай, в който се предполага, че е имало отровно вещество. След това той изпадна в кома, а състоянието му се влоши. По-късно той беше транспортиран в германска болница, от която потвърдиха, че той е бил отровен с невротоксично вещество от рода на “Новичок”. Тези резултати са потвърдени от три независими западни лаборатории до момента. От друга страна, Русия отрича да стои зад отравянето, тъй като лекарите в болницата в Омск, където той беше настанен първоначално, не са открили отрова в организма му. Нещо повече, според публикации в руски медии, отравянето на Навални било извършено на Запад.

През миналата седмица беше съобщено, че състоянието на Навални значително се е подобрило, а вчера беше потвърдено, че апаратът за обдишване е изключен и той дори може да се изправя и да прави малки разходки.

Според източника на “Ню Йорк Таймс” - високопоставен служител на германските служби за сигурност, Навални не възнамерява да остане в страната, а планира да се върне в Русия. Освен това той отказва да съдейства на руските власти, които искат да проведат съвместно разследване с Германия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4821

1

Марто

15.09 2020 в 13:18

Не вярвам нито за Навални, не вярвах и за Скрипал. Свръх летално в-во, а отровените ходят и дават интервюта след 2 седмици. Учили сме, че руските тайни служби са добри, в това което правят, нали?
Не съм привърженик на Путин и режима му, но нещата не са така, както Западът ни ги представя. Трябва да разсъждаваме повече.