8 минути и 46 секунди: NYT реконструира смъртта на Джордж Флойд във видео (над 18 г.)

OFFNews 01 юни 2020 в 14:49 32881 4

Кадър от ареста на Джордж Флойд

OFFNews предупрежава, че видеото съдържа кадри на насилие и не е препоръчително за лица под 18 години. 

В. "Ню Йорк Таймс" реконструира смъртта на Джордж Флойд на 25 май, която стана повод за безредици и сблъсъци с полицията, продължаващи вече шести ден в цялата страна. Реконструкцията е направена с използване на кадри от охранителни камери, видеоклипове на свидетели и записи на разговори с телефон 911.

На 25 май полицаите в Минеаполис арестуват Джордж Флойд, 46-годишен чернокож, след като служител на магазин се обажда на тел 911 и съобщава за купуване на цигари с фалшива банкнота от 20 долара. Седемнадесет минути след пристигането на първата патрулка на мястото Флойд вече е безсъзнание, прикован е на асфалта от трима полицаи и не показва никакви признаци на живот.

Видеото показва, че полицаите предприемат поредица от действия, които нарушават правилата на полицейското управление в Минеаполис и се оказват фатални, оставяйки Флойд без възможност да диша, въпреки че самият той и свидетели молят полицаите за помощ.

В деня след смъртта на Флойд, полицейското управление уволни всички четирима служители, участвали в ареста, а в петък е предявено обвинение в убийство на Дерек Човин. Той е полицаят, който държи коляното си върху врата на Флойд в продължение на осем минути и 46 секунди, според наказателната жалба срещу него. Видеото на Таймс показва, че Човин не е свалил коляното си дори след като Флойд е изгубил съзнание и цяла минута след пристигането на мястото на повиканите от полицаите парамедици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

02.06 2020 в 10:53

Беззащитен?
Белите в щатите вече са се видели в чудо, почти като в ЮАР.
Че американските ченгета са изроди за избиване - спор няма. Ама и че противниците им - ...
Ще победят по-силните:)

2905

2

ровччч

01.06 2020 в 22:04

Защо не реконструират многото случаи когато черни наркопласьори съвсем хладнокръвно застрелват бели полицаи.

15509

1

Бухльо

01.06 2020 в 18:33

Този верно го уби съвсем умишлено. Може ли да дойде даже и екип парамедици и той да продължава да натиска с коляно! После защо навсякъде пада доверието в държавата. Заради подобни малоумни индивиди на държавна служба.