71% от гърците одобряват ограниченията за неваксинирани

За ден са наложени глоби за 76 хиляди евро и 9 заведения са с отнет лиценз

OFFNews 17 октомври 2021 в 16:35 3627 11

Снимка Getty Images

71% от гърците са съгласни с ограниченията за неваксинирани, показва проучване на нагласите в страната, съобщи кореспондент на БНР.

В Гърция се налагат глоби от 300 евро на неваксинирани хора в заведенията. Затварят се и ресторанти. Междувременно, студенти организират купони без маски, независимо от разпорежданията на полицията. 

Над 3 хиляди ежедневно са новозаразените с коронавирус в Гърция. Властите проверяват масово за спазване на ограниченията. Полицията съобщава, че за ден са наложени глоби за 76 хиляди евро и 9 заведения са с отнет лиценз.

Районите на Северна Гърция са с много високи стойности на разпространение на вируса повече от месец, изтъкват лекари и приканват хората да се ваксинират. Солун, Драма и Ксанти отново покачват нивото на хоспитализираните, информира здравното министерство.

Във връзка с мерките все повече родители подават съдебен иск срещу учители, които не допускат децата в клас без отрицателен тест.

Властите не могат да преодолеят съпротивата на студентите, които се събират на празници във факултетите без маски и дистанция. Полицията реагира срещу нелегално събиране на над 2 хиляди студенти в университетите в Солун и Патра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

8

Стефан

17.10 2021 в 21:25

Е, не целият народ вярва, че Конституцията е добър презерватив срещу вируси. Па и сигурно им убива като я дишат, или като си я инжектират.
А и казват, че хапчетата от конституция не били много ефективни срещу коронавируси, щото много сухи, и пресядали. Даже член по член, на малки дози.

15 щата в Омерика били приели, че числото Пи вече ще е 3. Само във военно време щяло да стига до 3 и половина.
А то шибаното му число, да вземе да си остане 3,14, та сметките на омериканците все по да не излизат:)

Никакви юридически писания, никак не успяват да променят природните закони. Та и вирусни инфекции не се лекуват с конституции, ми с лекарства. И се озаптяват с ваксини, а не с гласуване във фризьорския салон.

4164

5

Egocentric Eccentric

17.10 2021 в 20:12

Е, ако Ганьо вярва, че 60% са ваксинирани и като Ганьо вземе предвид, че това е от цялото население, а социологически проучвания се правят сред хората с право на глас обикновено, където процента ваксиниране е още по-висок ще види, че нищо учудващо няма 70% да отговорят положително на подобен въпрос, като към това добавиш и хора, които са го преболедували и такива които планират да се ваксинират.

4164

3

Egocentric Eccentric

17.10 2021 в 18:26

Бай Ганьо вярва само в к'вото му изнася.

При 60% ваксинирани не е много трудно да се повярва, че 70% подкрепят подобни ограничения