Кошмарен жребий за България за Световното по футбол

OFFNews 26 юли 2015 в 08:20 10669 5

Снимка AFP

Кошмарен жребий постави България в група с Франция, Холандия и Швеция за квалификациите за Световното първенство по футбол в Русия през 2018 година.

Жребият, определен вчера на церемония в Санкт Петербург, изпрати България в група "А", където са още Беларус и Люксембург.

Първият мач на България ще е между 4 и 6 септември 2016 г.

България не е участвала в Световно първенство по футбол 1998 г., а първите коментари след жребия бяха, че с такива съперници направо можем да започнем да се готвим за следващото Световно първенство.

"Това е може би най-тежката група в тези квалификации. В компанията на световни сили като Холандия и Франция сме, а всички знаем, колко трудно се играе срещу отбор като Швеция. Естествено, ние ще се постараем да покажем най-доброто от нашата игра и да затрудним максимално всеки съперник. Това, че Франция, Холандия и Швеция са смятани за сигурни за първите три места, не означава, че ние ще се предадем срещу тях - напротив. Ще се опитаме да се противопоставим с всички сили срещу всеки един от отборите в тази трудна група", заяви след жребия националният селекционер Ивайло Петев, цитиран от sportal.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови