Григор взе главата на Мъри и отива на 1/2 финал в Лондон

Ивайло Анев 02 юли 2014 в 15:31 8943 15

Снимка Wimbeldon.com

Григор Димитров е на полуфинал на Уимбълдън, след като буквално взе главата на защитаващия титлата си Анди Мъри с 3:0 сета - 6:1, 7:6, 6:2!

По този начин Димитров повтори постижението на Цветана Пиронкова, която през 2010 година също достигна до полуфиналите на най-престижния турнир в световния тенис.

Принц Уилям и съпругата му, херцогинята на Кеймбридж Катрин наблюдаваха от ложата 1/4-финалния мач от Уимбълдън между Анди Мъри и Григор Димитров.

Уилям и Кейт заеха местата си в Кралската ложа, за да подкрепят местния любимец Мъри, срещу българската звезда.

Димитров взе първия сет с 6:1, след като отрази брейкпойнт в първия гейм в мача, но след това доминираше изцяло на корта и реализира два пробива.

Българинът взе и втория сет (7:6), спечелвайки тайбрека със 7:4 точки. Преди това българинът имаше пробив аванс при 4:3, но Мъри веднага върна пробива и се задържа в сета.

Развитието на двубоя можете да проследите при нас.

Първи сет.

1:0 - Труден гейм за Гришо. Григор не започна добре, но след 0-30 успя да изравни. Нова грешка на българина даде точка за пробив на Мъри, но Григор се успокои и изравни. Последваха отлични сервиси с грешка на Мъри и първи гейм за българина. 

1:1 - Мъри спечели подаването си на нула след добри сервиси и подхлъзване на българина. 2:1 - Добър гейм за Григор след две точки от сервис-воле и без проблеми 3:1 - Първи пробив в мача. Той е в полза на българина. Григор затвърждава пробива след гейм на нула - 4:1. Втори пробив за Григор Димитров - 5:1! Българинът ще сервира за сета.  

6:1 - Григор спечели сета с невероятна игра след страхотното напрежение в първия гейм, когато спаси точка за пробив. В последният гейм Мъри стигна до две точки след излизане на мрежата, но Григор се справи и впечатли всички с развитието на мача.

Втори сет.

0:1- Мъри прекъсва серията и печели на нула първия гейм от втория сет. 1:1- С известни усилия Димитров изравнява резултата. 1:2 - Бурна радост по трибуните на централния корт, след като Мъри успя да измъкне сервис-гейма. Публиката опитва да окуражи шотландеца и да го измъкне от трудното положение, в което изпадна. Последва лесен гейм за българина, спечелен на нула -2:2.

След силни сервиси Мъри успя да излезе напред в резултата - 3:2. 3:3 - Димитров отново показа много спокойна и хладнокръвна игра, а непредезвиканите грешки на шотландеца станаха 11. В същото време българинът има само една. 

4: 3 - Пробив за българина! Григор пропусна първата точка за пробив, но Мъри успя да се измъкне с излизане на мрежата.Но след това отново показа спокойна игра и шотландецът извади непредизвикано топката в аут при втория брейкпойнт. Анди Мъри съумя да върне пробива и изравнява резултата - 4:4 Мъри затвърди пробива и повежда в резултата - 5:4.

След труден гейм Григор успя да изравни - 5:5. 5:6 - Григор направи два блестящи ретура в началото на гейма и дори стигна до 40:15 и две точки за пробив. Мъри спаси първата с отличен сервис, а при втората възможност българинът изпрати топката в мрежата. Силните сервиси завършиха с ас. При последното разиграване в гейма шотландецът показа и добра защита, и добра атака. 6:6 - Григор успя да вкара сета в тайбрек.

Мъри сбърка лошо първата точка и я подари на Григор. След това българина му върна жеста и прати топката в аут. Последваха дълги разигравания за 2:2 и добър сервис на Мъри за 3:2. Григор изравни и последва негов ас за 4:3. Мини пробив за Григор за 5:4 след много хитър удар на българина покрай Мъри, който излизаше на мрежата. Димитров показа класа и достигна до два сетбола като спечели още с първия и затвори тайбрека в своя полза.

Трети сет:

1:0 Григор Димитров спечели първия гейм на третия сет. Гришо затрудни Мъри, но шотландецът успя да изравни резултата - 1:1. Григор печели третия гейм на нула - 2:1. Лесен сервис гейм за Анди Мъри и резултатът е изравнен отново - 2:2. Труден гейм за българина, но Гришо отново е напред в резултата - 3:2. ПРОБИВ! Григор Димитров успя да пробие и излиза напред в резулата - 4:2.  5:2 - Много труден гейм. Мъри имаше шанс да стигне до точка за пробив, но сбърка фатално в аут и Григор затвори гейма с аут. Победа за Григор Димитров!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!