БФС спря временно правата на Козмин Моци

OFFNews 07 април 2015 в 15:39 12186 5

Дисциплинарната комисия към БФС спря правата на Козмин Моци до изясняване на случая с румънския футболист на Лудогорец.

Бранителят, герой от плейофния мач на Лудогорец със Стяуа за влизане в групите на Шампионската лига, нокаутира с "каратистки" удар в ребрата Стефан Николич от ЦСКА в мач от 24-ия кръг на "А" група, но това остана невидяно от цялата съдийска бригада.

На основание чл.52, ал.2 от ДП 2014/2015, ДК изисква от СК експертен доклад по чл.31, ал.3 относно деянието на Козмин Йосиф Моци в срещата от 24 кръг ПФК „Лудогорец” – ПФК „ЦСКА” по отношение на Стефан Николич състезател на ПФК „ЦСКА”.



До 09.04 в 11 часа дисциплинарната комисия трябва да получи експертен доклад за действията на Моци.

ДК спира състезателните права на Козмин Йосиф Моци до произнасяне по случая.

Така бранителят ще пропусне първата 1/2-финална среща от турнира за Купата на България срещу Левски, която ще се изиграе на 08.04 (сряда) от 19:00 часа.

Съдийската бригада, както и съдийския наблюдател също са призовани на извънредното заседание, което ще се проведе в 09.04 (четвъртък) от 12:00 часа.

Правата на главния съдия на Лудогорец - ЦСКА Георги Йорданов и двама от неговите помощник съдии (страничен и зад вратата) са спрени от съдийската комисия. Председателят на комисия Никола Джугански обяви, че ще има "сурово" наказание за Йорданов.

"Каратисткият" удар бе поредното своеволие, което Козмин Моци си позволява този сезон. Преди няколко седмици в Ловеч в двубой отново от "А" група при победата на Литекс с 1-0 срещу Лудогорец, Козмин Моци получи червен картон, след който последва бурна реакция. Тя включваше размахване на средни пръсти към трибуните и умишлено изритване на топки към феновете.

 Част от буйната реакция на Козмин Моци след червения му картон срещу Литекс Снимка: БГНЕС

Тогава румънският защитник бе лишен от състезателни права за една среща и глобен с общо 3400 лв. От тази сума 3000 лв. бяха заради неприличните жестове, които Моци отправи към публиката на градския стадион в Ловеч при изгонването си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови