Проверка на Агенцията по метрология установи: Колонката на ОМВ е изправна

Владимир Йончев 15 септември 2014 в 18:27 42909 52

ОМВ изпрати официалния си отговор по повод вчерашния случай на бензиностанция на веригата в София, при който клиентката Боряна Хрисимова отказа да си тръгне докато не бъде направена техническа проверка за изправността на колонката за зареждане на газ.

Такава проверка е направена още вчера от Държавната агенция за Метрологичен и Технически надзор. Тя установява, че колонката е изправна. Манипулация на на колонките на OMV бензиностанциите е невъзможна, се казва още в отговора на веригата.

Препечатваме го изцяло:

Във връзка с неоснователно оплакване от клиент, на 14 септември 2014 г. беше извършена проверка от Държавната агенция за Метрологичен и Технически надзор на газова колонка на обект на OMV на бул. Бъкстон в София. Проверката установи по безспорен начин, че газовата колонка отговаря на метрологичните изисквания, съгласно Наредба за средствата за измерване, които подлежат на метрологичен контрол ПМС № 239/24.10.2003 г.

OMV България категорично заявява, доказано от направената проверка, че колонката е технически изправна, няма неточност в количествата и съответно няма разминаване с БДС стандарта. Манипулация на колонките на ОМV бензиностанциите е невъзможна.

OMV България предлага на своите клиенти висококачествени продукти и услуги. Всички горива предлагани на обектите на компанията са в съответствие с Европейските регулации и се следят, анализират и одобряват от акредитирана компания, която постоянно контролира качеството и количеството на горивата.

Всички бензиностанции OMV в страната, са проверени и сертифицирани от Държавната агенция за Метрологичен и Технически надзор и са в съответствие с всички законови регулации.

Ето протоколът на Държавната агенция за Метрологичен и Технически надзор:

Казусът възникна вчера по обяд. На бензиностанцията на ОМВ в Бъкстон колата на Боряна Хрисимова беше заредена с 46 литра газ. Автомобилът е "Рено меган" с фабрична газова уредба. В спецификацията й пише, че бутилката събира 42 литра.

OFFNews ще продължи да следи случая, за да разберем откъде идва разминаването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!