Кои са хората, които подклаждат страховете за Барневерне (видео)

OFFNews 27 януари 2020 в 13:27 15562 0

Кой има интерес да експлоатира страхове и вяра в България? Защо? И кои са основните говорители?

Това са част от въпросите, на които търси отговор втората част от филма на журналиста Генка Шикерова "Социалната война".

Продуцент на разследването е www.dnews.bg.

Документална трилогия на Шикерова за норвежката социална служба Барневерне може да се гледа в Youtube. Първата част носи заглавието "Децата на Норвегия" и търси отговор на наболялата тема за закрилата на децата и къде свършва истината и започват митовете за практиката в скандинавската държава.

1,1 млн. деца под 18 г. живеят в скандинавската държава, от тях изведени от семействата са 11 600, т.е. 1%, обобщава журналистката. Мерки са взети спрямо общо 3% от децата, като броят им през последните години нараства заради притока на мигранти и непридружените деца.

Във втората част на разследването фокусът е върху това кои са хората, които подклаждат страховете сред по-нискообразованите и малцинствени общности за това, че децата им ще бъдат отнети, качени на влакове и изнасилвани от педофили в Норвегия. Основният канал за пропаганда е през евангелистките църкви в ромските махали, в които явно хибридни послания на руската пропаганда успяват да постигнат много висока степен на ефективност. В основата са служители на Министерството на отбраната и президенството.

Вижте видеото. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови