Тормозът почна: Всеки отишъл в София на протест – на разпит

OFFNews Последна промяна на 01 август 2013 в 00:27 48204 121

 

Стотина мъже и жени от Благоевград и Гоце Делчев, които са участвали в сутрешните протести в сряда срещу кабинета „Орешарски”, са получили призовки за явяване в местните районните полицейски управления.

„Щом пристигнахме в София ни посрещнаха служители на  КАТ, ДАИ и Охранителна полиция”, разказа пред OFFNews  Венцислав Кавазов, който е бил в един от автобусите. Те са били паркирани пред Националния стадион „Васил Левски”. „На шофьорите беше съставен акт за неправилно паркиране, въпреки че именно мостът пред стадиона се използва за тази цел, след което ги изгониха от паркинга”, добави той.

По думите на протестиращите, един от полицаите им е казал, че има заповед от министъра (вероятно става въпрос за министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев) да бъдат задържани.

При прибирането им към дома, автобусите от Благоевград и Гоце Делчев са спирани на два пъти от служители на ДАИ и КАТ - веднъж при Перник и веднъж преди Благоевград. И двата пъти са събрани личните карти на всички пътници, данните им са записани и е съставен акт на шофьора.

На КПП-Антените преди Благоевград на пътуващите в автобусите са връчени предварително подготвени призовки, в които са дописвани само имената на гражданите. В тях им се нарежда да се явят утре (четвъртък – б.р.)  в 9.00 ч. в полицията, затова че нарушават Закона за събранията, митингите и манифестациите, защото този протест, според служителите на реда, не е законен. Поводът е преписка за нарушаване на обществения ред  в София.

 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.08 2013 в 13:36

Истината е, че на 31.07.13 към 16.20 пътувахме с автобус към София и някъде около началото на новата магистрала ни спря полиция.Водачката ни, като каза, че сме лекари
и че се връщаме от конференция, полицаят веднага махна да заминаваме с думите : " Ааа, ние мислехме, че сте протестиращи!"...За мен е абсолютно явно, че някой е наредил да се спират всякакви автобуси, които не са от редовните междуградски линии и да се правят проверки за протестиращи.Всеки сам да си вади изводите.

04.08 2013 в 03:01

Ти май чак сега вдена че си собственост на "държавата"... иначе казано роб... и имаш само едно право - да бачкаш за благото на "държавата" докато пукнеш (от умора или от глад).

04.08 2013 в 02:57

Освен да си обършат задниците с тия тетрадки друго не могат да направят. Ефтини соц номера, те друго не знаят... ама това вече не минава и много ги е яд.

04.08 2013 в 02:53

Правил съм го, секюритито на терминала много се вбеси като им казах че не могат да ми искат докумати и че ако имат проблем да се обърнт към полицията. Това и направиха, полицията ми каза че щяла да ми ги вземе.... и те позеленяха като им казах да си ги задържат за спомен и им показах още един паспорт, че имам двойно гражданство... и не ми ги взеха....станаха за смях на околните...

03.08 2013 в 17:56

А като докараха старци на пилоните от провинцията някои взе ли им л. карти за проверка?Министерът става смешен в своята беспомощност да пречи на хората.Да не говориме за потъпкване на основни права на хората да се предвижват от едно място до друго.Тези управляващи маи са забравили коя година е сега.Толкова са жалки и наи-вече уплашени ,че властта им се изплъзва...

03.08 2013 в 16:24

Сори, пропуснах - и мултикултурастията...

03.08 2013 в 16:23

Комунистите са виновни. Махнаха биячите от районните милиционерски управления. Преди за подобна антидържавна дейност тия щяха да бъдат добре инструктирани в мазето на участъка. Втори път няма да посмеят с антиправителствени протести. За подбудителите и организаторие - «высшая мера наказания». Активистите - във Белене. Шорошоидите - принудително лечение в психушка. Край с демокрастията, либерастията и толерастията.

03.08 2013 в 09:24

Като са собственост на държавата , защо ни накараха да си платим издаването на личните документи ?

03.08 2013 в 05:18

Катя, а случайно да пропускаш, че за тези няколко месеца, управляващите руски мекерета ще "завържат" България непоклатимо за Русия? Това не те ли смущава? Ще ни направят Чечня - това не смущава ли бъдещето на дечицата ти? Нали такива като теб съсипват България вечи 70 години?
Аман от затрити розовеещи продажници.

03.08 2013 в 04:03

Винаги се легитимират. Явно ти не си излизал извън Бг.