Тормозът почна: Всеки отишъл в София на протест – на разпит

OFFNews 01 август 2013 в 00:27 49110 121

 

Стотина мъже и жени от Благоевград и Гоце Делчев, които са участвали в сутрешните протести в сряда срещу кабинета „Орешарски”, са получили призовки за явяване в местните районните полицейски управления.

„Щом пристигнахме в София ни посрещнаха служители на  КАТ, ДАИ и Охранителна полиция”, разказа пред OFFNews  Венцислав Кавазов, който е бил в един от автобусите. Те са били паркирани пред Националния стадион „Васил Левски”. „На шофьорите беше съставен акт за неправилно паркиране, въпреки че именно мостът пред стадиона се използва за тази цел, след което ги изгониха от паркинга”, добави той.

По думите на протестиращите, един от полицаите им е казал, че има заповед от министъра (вероятно става въпрос за министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев) да бъдат задържани.

При прибирането им към дома, автобусите от Благоевград и Гоце Делчев са спирани на два пъти от служители на ДАИ и КАТ - веднъж при Перник и веднъж преди Благоевград. И двата пъти са събрани личните карти на всички пътници, данните им са записани и е съставен акт на шофьора.

На КПП-Антените преди Благоевград на пътуващите в автобусите са връчени предварително подготвени призовки, в които са дописвани само имената на гражданите. В тях им се нарежда да се явят утре (четвъртък – б.р.)  в 9.00 ч. в полицията, затова че нарушават Закона за събранията, митингите и манифестациите, защото този протест, според служителите на реда, не е законен. Поводът е преписка за нарушаване на обществения ред  в София.

 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!