Стотици полицаи на протест пред Народното събрание (обновена)

OFFNews 20 февруари 2022 в 08:22 3271 4

Снимка БТА/Цветомир Петров

Стотици полицаи излязоха на национален протест в София днес. Те настояват за 20% увеличение на заплатите. 

Вчера пожарникари излязоха на протест пред Министерския съвет.

Очаква се в столицата да дойдат около 2500 униформени от цялата страна.  Демонстрацията ще започне в 13:30 ч. пред Народното събрание.

Акцията е подкрепена от най-голямата синдикална организация в МВР.

През седмицата от "Възраждане" обявиха, че също ще подкрепят протеста. Причината - твърденията на говорителя на правителството Лена Бориславова, която заяви, че се очакват провокатори на протеста на пожарникарите и полицаите. По-късно вътрешният министър Бойко Рашков я поправи и обясни, че става въпрос за грешка, а провокатори се очакват на акцията, организирана от партията на Костадин Костадинов.

Към 13:30 часа движението по бул. "Цар Освободител" е блокирано.  В протеста се включиха и надзирателите, както и някои пожарникари. Така в акцията днес се включиха стотици демонстранти.

В 14:25 движението пред Народното събрание все още беше блокирано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

3

pisnamiotmutri

20.02 2022 в 13:23

Защо протестират на втория месец още преди да са почнали реформите? Искали повече пари? Ама чакай бе ушеф дай първо да се преброите и да ви понамалят да бе сме най-бедната държава с най-много полицаи и най-висока корупция. Пожарникарите също искали реформа - ама чакай бе цялата държава се клати от корупция те бързат първи да създават хаос. ВМРО пък налива масло в темата, която трябва да разклати коалицията (сякаш пазена от ГЕРБ и ДС за този момент) АЕЦ Белене. Личи си, че друг дърпа конците надявам се хората разбират. Вижда се и по многото тролове - вече битката на ГЕРБ е онлайн.

22548

1

dolivo

20.02 2022 в 10:16

намаляне на кадрите = увеличение на заплатите

и без това са хрантутници, в сравнение с другите държави в европа, имаме най мн полицаи на глава от населението