Провокация с ковчег и бесилки

OFFNews 01 септември 2020 в 16:40 8018 5

Днес на множество места в центъра на София бяха оставени листовки със снимката на Николай Хаджигенов и Велислав Минеков от "Отровно трио" и надпис "Оставка или ковчег!"

На три места в столицата бяха провесени бесилки със секс кукли - на мостовете в района на Телевизионната кула, на Четвърти километър и до НДК.

Нямат нищо общо с нас. Очевидно са правени от управляващите с абсолютно спекулативна цел. Целта е да бъдем представни като някакви мрачни и злостни типове, заяви пред OFFNews.bg Арман Бабикян от "Отровното трио".

Не съм изненадан много от плакатите, които са пуснали уж от наше име. Поне журналистите имат свойството да помнят и много добре знаят, че в онзи ден, когато този ковчег бе занесен тържествено пред МС, пишеше, че погребваме диктатурата. Никога не е ставало дума за физически лица. Има запазени кадри, снимки, видеорепортажи, уточни Бабикян.

Външно министерство излезе с позиция

Същевременно заместник-министърът на външните работи и национален координатор за борба с антисемитизма Георг Георгиев излезе с позиция, в която се казва "на фона на непрестанните опити да бъде запазена стабилността и добрия тон в обществото обаче тази сутрин София осъмна с поредна нелицеприятна демонстрация на насилие - бесилки с висящи на тях кукли бяха провесени и издигнати по централни улици, булеварди, мостове и надлези. В допълнение към тази „хореография“, собственици на автомобили, намиращи се в района на Орлов мост, намериха на предните си стъкла листовки, изобразяващи организаторите на антиправителствените протести, т.нар. Отровно трио, носещи ковчег пред сградата на МС. Текстът под снимките гласи „Оставка или ковчег“.

"Като национален координатор за борба с антисемитизма и езика на омразата заявявам, че тази ужасяваща препратка, недвусмислено носеща белезите на послание и заплаха, е израз на тоталното отсъствие на мисъл и способност за формиране за съдържателни послания. Подобни прояви напомнят за сюжет от най-мрачните времена на световната история, когато репресиите са били норма, а човешкият живот - предмет в ръцете на диктатори и тирани. Авторите на гореизброените прояви, както и онези, които разстлаха черни чували пред частен дом, сякаш се опитват да ни убедят, че достиженията на европейската цивилизация днес нямат място в българското общество, а правила ще бъдат налагани с цената на човешки животи. Привидни борци за морал, чест и справедливост боравят с най-циничен и неуважителен език, използвайки изразни средства единствено подчинени на груб цинизъм, насилие и погазване на всякакви общовалидни правила и норми. Хора, наричащи себе си „отровни“, чрез действията си насърчиха улиците и площадите на София да станат сцена на безпрецедентен ужас. Бесила бяха окачени на централни места, по кръстовища в столицата, пред обществени сгради. Религиозни храмове и паметници на културата бяха поругани, а светини-символи на националната чест и достойнство на България бяха превърнати в заложници на натрапена политическа пропаганда" - заявява още  Георг Георгиев.

Отговорът на "Отровното трио"

На г-н Георгиев му препоръчвам да се обърне за услуги към пресцентъра на външно министерство - там работят достатъчно хора, за да му опреснят паметта от деня на самото събитие [вечерта на протеста, когато беше погребана диктатурата - б.р.], за да види за какво ставаше въпрос и лесно може да му хрумне, че това е спекулация. Ако не му хрумва, това е много лоша оценка за външно министерство и за капацитета на хората, които работят в него, коментира Арман Бабикян от "Отровното трио".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4022

5

"Каквото повикало такова се обадило"
Ами "Чувалите с труповете"

3000

4

skitnik46

02.09 2020 в 10:45

грипена не може да прости изпуснатата комисионка , а ако има и предплата става страшно

11719

2

Краси

01.09 2020 в 17:59

Не сме толкова късопаметни - герберския номер с лепенките по колите от името на конкурентния кандидат си го спомняме от последните кметски избори в София.
Едва ли плоските им номера ще минат, но си заслужава всички, които не ходят на протестите да се замислят дали няма да е полезно утре да се изсипем 30-40 хиляди души на площада, за да им покажем, че ние, данъкоплатците, поръчваме музиката, а не мутрите и техните представители във властта.
Вече повече от 10 години тези примати обиждат интелекта ми, като ме управляват противно на интересите ми, крадат ме, и на всичкото отгоре вождът им, тиква, непрекъснато ми обяснява колко добрини ми е сторил и как трябва да съм му благодарен до гроб.
БАСТА, няма да ви търпим повече!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

11300

1

yoghurt

01.09 2020 в 17:03

Благодарение на тия провокации на ТИМаджиите със главичките и секс куклите се замислям дали да не отида на протест утре.