Протести блокираха пътища в страната (видео, обноена)

OFFNews 18 ноември 2018 в 18:20 5417 5

Снимка БГНЕС

На много места в страната се провеждат протести с искане за оставка на правителството и подобряване на жизнения стандарт. 

Протести блокираха движението по международния път за Гърция край Кърджали, както и пътя Самоков-София, съобщи БНР.

Протестиращи от Петрич и Сандански блокираха движението на ГКПП "Кулата" за повече от час. Стигна се до напрежение между демонстранти и полиция, като служителите на реда изблъскаха протестиращите и освободиха движението. При случилото се няма пострадали, но напрежението остава високо. 

Движението е изключително натоварено, тъй като има образували се колони от чакащи автомобили и на гръцка, и на българска територия.

Блокада имаше и на пътя в района на Гоце Делчев към другия граничен пункт Илинден-Екзохи

Протестиращите от Бургас блокираха движението по магистрала "Тракия" в посока София при отбивката за Камено и Българово. След като блокадата на входа на града беше преодоляна и част от протестиращите се прибраха в Бургас, друга част продължиха по автомагистралата и блокираха пътният възел, който води към село Българово. Алтернативният път, който бе даден от полицията - през Камено, също бе блокиран с жива верига. 

Протестиращи спряха движението по магистрала "Тракия" при Сливен. Блокадата продължи около 90 минути, като жандармерията успя да отблъсне демонстрантите. 

Стигна се до напрежение, след като майка помоли да я пуснат, защото пътува с детето си. Протестиращите не се съгласиха и се стигна до сблъсъци. 

Ето и видео от протестното автошествие в Ямбол

Блокада имаше и на движението по магистрала "Хемус" в района на пътния възел "Белокопитово". Протестиращите от Шумен се изтеглиха от района, а в момента полицията пропуска постепенно образувалите се колони в различните направления на детелината. 

В ранния следобед беше спряно движението и на около 20 км от граничния пункт "Капитан Андреево" в посока към Турция. За кратко беше блокирано и движението към Гърция през пункта "Капитан Петко войвода", като на два пъти се стигна до напрежение между протестиращи и полиция. 

Част от автомагистрала "Тракия" в района на Ямбол беше затворена от протестиращи от областния град. Повече от три часа беше блокиран пътя към граничен пункт „Лесово“. Блокадата започна в обедните часове - десетки камиони и над 200 леки коли застанаха на пътя, което причини километрични колони от тирове, пътуващи от турската граница. След преговори с полицията протестиращите се съгласиха да ги пускат периодично, след което отново заставаха на пътя.

Блокади имаше и на главния път София-Варна в района на пътен възел Боаза и в Русе

Протестът във Варна започна по обяд с автошествие, в което се включиха десетки коли. Близо 200 души стигнаха с шествие до катедралата.

В Силистра по обяд протестното автошествие първо блокира гранично-пропускателния пункт с на границата с Румъния, а след това затвори републиканския път Силистра-Добрич, съобщи bTV.

Близо сто автомобила и мотора се включиха в протеста в Добричко. Колоната, дълга около три километра, премина с развети трибагреници и надути клаксони до границата с Румъния край Кардам, но без да затварят граничния пункт. 

Над 40 автомобила потеглиха от Враца към София, за да се влеят в националния протест. Шествието тръгна от Областната управа с включени клаксони и развети знамена. 

Автошествие се проведе и в Монтана. Стигна се до блокада на бензиностанция и до затваряне на международния път Е-79 край града. Пътна блокада имаше и на прохода Петрохан. Пътят бе затворен от жители на Берковица, Вършец и Бързия. В посока София се образува километрична колона от автомобили.

Във Видин протестиращите преминаха с автошествие през града и блокираха за кратко главен път Е-79.

В Габрово протестиращите се събраха пред спортната зала. С призиви за оставка, клаксони и развети знамена десетки автомобили преминаха през града. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови