Протест в Стрелча срещу бившия кмет, обвинен в изнасилване

OFFNews 18 януари 2016 в 21:32 3808 3

Снимка Нова телевизия

Над 300 души протестираха пред сградата на общината в Стрелча срещу бившия кмет на града Иван Евстатиев, който е арестуван по подозрение в изнасилване на 16-годишна ученичка.

Те поискаха Евстатиев да си подаде оставката като общински съветник. Призоваха и за справедливо наказание, съобщава Нова телевизия.

В същото време районната прокуратура в Панагюрище привлече като обвиняем бившия кмет и удължи мярката му в ареста на 72 часа.

Той е обвинен, че е упоил 16-годишната ученичка и е осъществил полов контакт с нея. Десетокласничката е подала жалба за сексуален тормоз.

Пострадалото момиче е в болница и е разпитано пред съдия в присъствието на психолог. Тя твърди, че е пила само сок, но се предполага, че той е съдържал упойващи вещества.

Сигналът за случилото се е подаден в петък вечерта. Родителите момичето първо се обадили, че дъщеря им не се е прибрала от училище, а малко след това - че детето се е прибрало, но е неадекватно. Момичето заявило пред полицията, че изнасилването е станало в хотелска стая в града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!