'Правосъдие за всеки' подкрепи жена, която е в безизходица след участието й в летните протести

OFFNews 21 октомври 2020 в 19:42 6217 0

Протестът на инициатива "Правосъдие за всеки", който се събира всяка сряда пред Съдебната палата, днес подкрепи жена, която е в безизходица след участието й в демонстрациите през лятото.

По неволя Първолета Денчева е била в един микробус на майките от "Системата ни убива", след което са започнали да й се случват странни неща, обясни Пепи Кънчев от "Правосъдие за всеки".

Стигнала съм до крайност, аз нямам избор. Обявявам, че ако утре до 11 ч. Първо и Трето районно не ми решат проблема, нямам друг избор, освен да сложа край на живота си. Бях задържана и приведена в ареста във Враца, след един месец бях приведена в Сливен - в затвора. Прибрах се вчера и днес отидох там, където съм задържана. Отново ме задържаха и уведомиха хазайката ми, че съм задържана. От сутринта ходя от районно на районно, а хазяйката ми каза, че по разпореждане на разследващия полицай и на Първо районно са й казали да изхвърли багажа ми. Дадоха й ключа, където живея на постоянен адрес, каза пред множеството Първолета Денчева. 

Ако не се прибера, пак ще ме задържат. Нямам пари, няма къде да спя даже. Обвинена съм от председателя на ГЕРБ – Козлодуй, че съм присвоила някаква сума. Аз съм маникюрист. Онкоболна съм, останах без хапчета. От арест на арест - и до Сливен ме хвърлиха, за да не умра в ареста. В Сливен припаднах, а от сутринта не мога да си взема ключа и багажа, за да се явя на постоянен адрес, защото имам мярка и ще ме затворят пак, твърди Първолета Денчева. 

Адвокат Росен Рашков обясни, че ако фактите, изнесени от Денчева, се потвърдят, става дума за произвол: задържането на жената е абсурдно - само заради това, че е присъствала на протестите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови