Напрежение на протеста в Пловдив, не пуснаха протестиращите да излязат на булевард

OFFNews 20 август 2020 в 21:21 5599 1

Стотици се събраха на антиправителствен протест в Пловдив. 

Недоволстващите скандираха: "Оставка!"

Беше организирано и шествие от пл. "Освобождение"по главната улица в Пловдив и продължи по обичайния си маршрут към Централния площад, след което яйца полетяха към сградата на бившия партиен дом, където в момента се помещава по-голямата част от общинската администрация.

Малко след това възникна напрежение на протеста, след като демонстранти се опитаха да излязат на булевард "Цар Борис III Обединител", който не е посочен в маршрута им. Кордон от 20 полицаи застана на пътя на протестиращите. 

След 21:00 часа протестиращите все пак успяха да излязат на булеварда и започнаха да се движат по платното.

В призив в социалните мрежи организаторите заявиха, че демокрацията у нас е под заплаха и правят паралел със ситуацията в Беларус. Режимите в двете страни са под натиск от своите граждани и яростно се опитват да се спасят. "От Пловдив до Минск се чува само едно: Оставка, и то веднага!", пишат те.

Те се обявиха и срещу предложения от ГЕРБ проект за нова конституция. Според тях целта на управляващите е да тупат топката и да останат още малко на власт.

От общината съобщиха, че уведомлението, което са получили от организаторите на протеста, не отговаря на предвидените в закона срокове и единствено разрешеният маршрут на протеста е по пешеходната зона на главната улица.

По-рано демонстрантите разговаряха за кратко с директора на ОД на МВР Йордан Рогачев и го увериха, че ексесии няма да има.

В града за протеста тази вечер пристигна и проф. Велислав Минеков от "Отровното трио", предаде БНТ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews