Ден 70: Гняв на протеста, след като изведоха със сила майките от парламента (видео)

OFFNews 16 септември 2020 в 19:57 9179 0

Снимка Елена Николова / OFFNews

Стотици се събраха в "Триъгълника на властта" в 70-ата вечер на протеста, след като към 18:10 ч. НСО издърпа и изведе майките от "Системата ни убива", които се бяха барикадирали в сградата на парламента.

Към 20 ч. протестиращите пред входа на НС от бул. "Дондуков" се присъединиха към множеството, което традиционно се събира в този час пред Президентството.

Демонстрантите настояват за оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

Хронология на протеста:

21:25 ч. - Демонстрантите стигнаха до Орлов мост. Движението е блокирано

21:01 ч. - Множеството се отправя към Орлов мост

Снимки: Елена Николова / OFFNews

20:55 ч. - Утре носете яйца с изтекъл срок. И по-меки домати. Ние ще им намерим приложение - призова адвокат Хаджигенов. А след това се обърна към властта: Радвайте се на яйцата и доматите, докато са само те! Няма толкова служители на НСО, колкото граждани в България!

20:45 ч. - Тази вечер не можем да спим. Днес се извърши ужасно престъпление. Един ангел - дете с увреждания, беше влачен от служители на реда. Няма мафия по света, която да посяга на жена и на дете. Няма такава! - каза архимандрит Дионисий.

20:25 ч. - 70-ият ден на протеста се превърна в позор! Позор за управлението на Борисов! - заяви пред множеството Арман Бабикян от "Отровното трио" по повод извеждането със сила на майките от сградата на парламента.

20: 15 ч. - Яйца полетяха към сградата на НС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews