Ден 65: Отровното трио ще съди Цвета Караянчева (видео)

Следващото голямо събитие, което подготвят протестиращите, ще бъде обявено в понеделник

OFFNews 11 септември 2020 в 20:23 12645 2

Снимка Йорданка Веселинова / OFFNews

Стотици се събраха в "Триъгълника на властта" и в петък вечерта, за да поискат за 65-и път оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

"Отровното трио" ще съди председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Причината - днешното й изказване пред bTV, че мафията и олигарси финансират ''Отровното трио'' и протестите. 

Искам да видя как ще докаже, че Божков е платил конкретно на нас, "Отровното трио", за протестите. Чакам с нетърпение! В понеделник това ще бъде внесено в съда. Парите (ако спечелят делото - б.р.) ще отидат в ИСУЛ за дарение, съобщи от трибуната адвокат Николай Хаджигенов.

От своя страна Велислав Минеков каза, че ''Отровното трио'' ще поиска от bTV право на отговор заради твърденията на Цвета Караянчева.

Тези хора, които ни наричат мафия, трябва да четат малко повече. Трабва да знаят, че мафията е свързана с властта. Ние ли сме мафията? Всички вие тук ли сте мафия? Или това са те? - попита пред множеството Арман Бабикян.

Едно от постиженията на протеста е това, че за 65 дни научихме политиците да работят под напрежение. Ние, гражданите, сме напрежението. Следващото голямо събитие ще бъде обявено в понеделник, каза адвокат Хаджигенов. 

Към 21:20 шествието потегли към Орлов мост. Към 21:40 ч. движението там вече беше блокирано. 

Снимки: Йорданка Веселинова / OFFNews

Към 21:50 ч. демонстрантите се отправиха към БНТ, за да "поздравят" социалния министър Деница Сачева, която тази вечер участва в "Панорама".

Към 22 ч. Сачева излезе от БНТ от изхода към ул. "Тулово" и първоначално беше охранявана само от двама полицаи.

Аз не се притеснявам да разговарям с вас, заяви социалният министър. Докато вървеше, тя отговаряше на въпросите на журналисти и демонстранти, които снимаха с телефоните си.

Минута по-късно я обгради кордон от десетки полицаи, които пристигнаха с бусове. Полицаите започнаха да изблъскват демонстрантите и журналистите встрани.

Охранявана от полицията, Сачева успя да се качи в служебен автомобил и да потегли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

2

Sashkavas

11.09 2020 в 21:47

Ха ха някой друг да докаже че с платени мекерета ... ми то по същата логика Бико може да ги съди ... явно идеи няма и протеста умира.

3023

1

Трошла

11.09 2020 в 21:01

Не знам как са определили сумата, но адвокат Марковски каза, че за хвърляне на яйца по държавни сгради глобата е 100 лева! Дори да я осъдят ще са на загуба!