Ден 61: Кино от страшната нощ (видео и снимки)

OFFNews 07 септември 2020 в 20:39 7635 0

Снимка Елена Николова / OFFNews

С видеокадри от страшната нощ на 2 септември започна 61-ият протест в центъра на София.

Кадрите бяха прожектирани на фасадата на бившия партиен дом, тоест новата сграда на Народното събрание.

Стотици се събраха в центъра на София и в понеделник вечерта, за да поискат оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

Тук сред нас има служители на ДАНС, които разследват хипотезата, че Васил Божков финансира протестите. Господа от ДАНС, кажете на вашите шефове, че са много тъпи и им поискайте оставката, призова от трибуната Виктор Лилов.

Евродепутатът Манфред Вебер защитил Борисов. Пращайте мейли на Вебер от тези, които се борят с корупцията, призова адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио".

Ние вече не говорим с униформени началници. Няма смисъл. Ние няма да забравим, няма да простим. Гответе се за 10 септември. Трябва да отвърнем подобаващо на водното оръжие - водни пистолети, страхотна промоция в Хиполенд! Палки - тестени пръчици, солети! Спрей - почвайте да ядете боб от утре! Трябва да им бъде върнато тъпкано, обърна се към демонстрантите Хаджигенов.

В първите минути на протеста тази вечер красиво момиче с фламинго привлече погледите на демонстрантите и фоторепортерите.

Снимки: Елена Николова / OFFNews

Към 21:10 ч. шествието се отправи към Орлов мост. Към 21:30 ч. движението там вече е блокирано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови