Ден 45: Протестиращите занесоха десетки джипове - играчки на Борисов в МС

Контрапротест иска оставката на президента

OFFNews 22 август 2020 в 19:11 6455 1

Протестиращите занесоха пред Министерския съвет десетки джипове – детски играчки. Те призоваха всеки, който мине през Министерски съвет, да запали свещ пред сградата на правителството и да се помоли за оставка на кабинета.

За да се чувства комфортно премиерът, сме му купили известно количество джипки и автомобили, в които да може да се вози и да открива новите пътища в България за себе си. След последното дарение, което направи – 70 милиона за пътища без дупки, – вероятно даренията ще продължат с бърза скорост до последния му ден. Все пак, ние сме широки души, моля ви занесете и наредете тези джипки пред МС. Джипките са толкова малки, колкото е моралът на премиера”, обяви Арман Бабикян.

Днес около 13.00 часа, четирима мъже и една жена се барикадираха в Паметника на свободата на Шипка и пуснаха знаме с надпис "Оставка". Демонстрантите бяха изведени принудително с полиция.

"Не смятаме, че паметници-светини на българската история могат и трябва да бъдат използвани за политическите страсти на деня". Това е позицията на Отровното трио по повод протестния акт на връх Шипка.

Поредната 45-а протестна вечер преминава без напрежение, с неизменните искания на организаторите:

1. Оставка на Борисов. Оставка на Гешев.
2. Дистанционно и машинно гласуване.
3. Предсрочни избори.
4. Свикване на ВНС за промени в Конституцията.

Остават трите палаткови лагера - при Ларгото, на Орлов мост и до Софийския университет.

Протестиращите споделиха позициите си пред БНР:

 „Щом и от връх Шипка е стигнало до София, че искат оставка, значи цяла България иска оставката на Бойко Борисов”

„Президентът е прав. Пътят към новата Конституция минава през оставките на Бойко Борисов, както и на главния прокурор Гешев, което означава, че наистина това Народно събрание трябва да прекрати мандата си предсрочно“.

„Силно се надявам да се случи и го желая с цялото си сърце. Чувствам се длъжник на тези деца - интелигенти, образовани, които започнаха борбата“.

„Те разчитат да заметат следите от престъпленията, да спихне всенародния ентусиазъм, но това, разбира се, няма да се случи“.

При посолството на Румъния се събраха около 40 контрапротестиращи, които искат оставката на президента. Те планират голям митинг през следващата седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5712

1

tough

23.08 2020 в 10:51

Да вземат и всичките кашкавал-туристи към 7-те рилски езера по една играчка да си я дундуркат, вместо да разсипват природата.
А без одобрението на неядливите тримца вече не може ли да се протестира? Нещо много рано почнаха да се разпореждат.