Ден 44: Отровното трио: Не е време за партии, тук сме като граждани!

OFFNews 21 август 2020 в 18:23 7258 1

Барикадите навсякъде в страната са законни. Това каза адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио. Той отново призова да не се подават уведомления за протестите до общините, защото това не е необходимо.

За 44-та поредна вечер протестиращи се събраха в Триъгълника на властта, за да поискат оставката на премиера Бойко Борисов, правителството и главния прокурор Иван Гешев. 

И тази вечер OFFNews ще следи ситуацията в столицата.

Хронология на събитията:

20:46 часа - На бул. "Ситняково" до румънското посолство се провежда контрапротест срещу насилието. Събралите се заявиха, че всеки ден до неделя включително ще бъдат на това място между 20.00 и 22.00 часа, за да покажат, че не са съгласни с блокадите в София и с проявата на агресия. Техният протест се провежда на тротоара.

20:45 часа - По традиция звучи химнът на България. Протестиращите се отправят на шествие до Орлов мост. Преди да тръгнат те ръкопляскаха в знак на солидарност с протестиращите в Пловдив.

20:37 часа - "Тук ще бъдем до деня, в който ги премахнем. Няма да ги допуснем на власт!", заяви проф. Велислав Минеков. Протестът освирка областния управител на София заради изказването му, че протестиращите са пияници. Всеки, който се съгласи да участва в това престъпление, наречено Тиквена конституция, е национален предател. Странно ми е поведението на нашите приятели от Европа. Присмиваха му се (на Борисов), по-прост човек не бяха виждали. Те явно мислят, че българите сме като него, защото сме го избрали. Да го махнем час по-скоро", каза Минеков.

20:34 часа - Майката на Тихомир Василев също е на сцената. “Искаха да конфискуват горелка, с която пека чушки. Щастлива съм, че не ми отнеха уреда, с който свивам сармички", иронизира действията на органите на реда тя. "Призовавам полицая, който каза, че с този уред се вари ракия - да дойде у нас да свари ракия и ще я пием заедно. Нямаха заповед за обиск. До момента полицаите отричат, че са влизали вкъщи", каза жената. 

20:24 часа - Арман Бабикян: "Здравейте, пияници! Как не ви е срам да изглеждате по тоя начин в очите на областния управител на София". Той допълни, че това е свидетелство как администрацията се отнася към хората. "Ще преглътнем това, понеже е прекалено дребно пред достойнството на този площад", каза Бабикян. Той бе категоричен, че управляващите няма да дочакат деня, в който протестът ще стихне, преди да са подали оставка. "Нека претърсват мазета. Ние ще претърсване чекмеджета. Не сме забравили какво е правосъдие. Това е разликата между мутрите и гражданите.", завърши той 

20:19 часа - “Всички заедно трябва да направим промяна”, заяви адвокат Николай Хаджигенов. Той се разграничи от искането за партия. “Времето за партиите ще дойде, когато Борисов и Гешев подадат оставка”, отбеляза той и допълни, че всички партии са добре дошли, но сега сме тук като граждани. "Вчера в Пловдив имаше полицейско насилие. Не пускайте уведомление за протестите. Вчера кметът на Пловдив е забранил част от протестите. Тази забрана е незаконосъобразна", каза той. 

20:00 часа - Майките от "Системата ни убива" правят пърформънс пред сградата на правителството. "Ние сме майки и бъдещето на децата ни зависи от нас! Оставка!", каза една от участничките. 

19:50 часа - Протестиращите издигнаха транспарант, на който пише: "Над 60% от българските граждани не желаят да гласуват за нито една партия. Логично е след като сме мнозинство да участваме в изборите и да победим! Да учредим политическа партия “Заедно”. Различни сме, но заедно ще променим България".

18:30 часа - Част от постоянните обитатели на палатковия лагер на Орлов мост заявиха, че подготвят трета поред блокада на Българската национална телевизия. Около 18 часа в лагера дойде и бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, която заяви, че там са нейните приятели и идва да ги подкрепи. „Днес имам разрешение от съда, за да отида на лекар и Орлов мост ми е по маршрут. Не съм избягала“, каза тя.

18:20 часа - Няма да коментирам езика на областния управител, за когото ние сме избори. Това се отнася за хиляди професори, генерали, студенти, лекари, юристи. Склонен съм да приема, че ние от Отровното трио сме алкохолици и изроди. Този човек трябва веднага да си тръгне, каза Арман Бабикян от Отровното трио.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2900

1

nrb

21.08 2020 в 20:00

Публично известната като "Доган сарай" постройка се води официално като "сграда водна спортна база". За нея, както и за външния басейн, има издадено разрешение за строеж от 2014 г. (разрешението за строеж №П-38/30.06.2014 г.). Правителството на Пламен Орешарски е деветдесет и второто правителство на Република България, управлява страната до 6 август 2014 г. ---- ИЗДАВАНЕ НА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ Участници 1. Възложителят на строежа . 2. Главният архитект на общината, респективно района, който издава разрешението за строеж. ---- арх. Веселина Илиева от екипа на екскмета Йоан Костадинов (партия БСП), вдигната в длъжност – главен архитект , Юли 2009. !!!